2656. Termesszük meg a saját paradicsomunkat! - 2. rész
A paradicsom termesztéséhez nemcsak a megfelelő hely kiválasztása a fontos, hanem a jó vízelvezetés is. Nézzük meg, hogy hogyan gondoskodhatunk megfelelő vízelvezetésről!
A paradicsom termesztéséhez nemcsak a megfelelő hely kiválasztása a fontos, hanem a jó vízelvezetés is. Nézzük meg, hogy hogyan gondoskodhatunk megfelelő vízelvezetésről!
Egy újabb unalmas ing, egy ezredik bögre vagy egy buta csecsebecse helyett miért ne ajándékozhatnánk el az anyaföld ajándékait. Ha a családtagjainkat vagy barátainkat megajándékozzuk a kertünk egy darabjával, az nagyszerű jelkép lehet bármilyen ünnepségen vagy családi összejövetelen.
A friss eper elmaradhatatlan nyári finomság, akár egyenesen a kertből, házilag készített fagylaltban, hagyományos epres tésztában, zselé, lekvár vagy más édesség formájában fogyasztjuk.
Olyan eper palántákat vegyünk, amelyek még nincsenek cserépben, ezzel pénzt takarítunk meg, és könnyebben el lehet ültetni őket.
Ha egy olyan kellemes illat és serkentő ragyogás után vágyakozunk, amelyet csak a trópusi virágok adhatnak, akkor húzzuk fel a kertész kesztyűnket és vegyük elő a kis kapát.
Sajnos tűz ellen nincs orvosság. Amennyiben nem az egész szobafenyőt érintette az égés, akkor túl fogja élni, de a megperzselődött részek már nem lesznek a régiek. Érdemes megfürdetni a növényt, ill. hagyni, hogy kiheverje a sokkot.
A kertben termesztett növények nem igazán tartalmaznak D-vitamint, viszont a gombák, a tengeri halak, a tojás, a vaj, a máj annál inkább. Ezenkívül napi 10 percnyi napsütés is D-vitaminnal tölt fel minket.
A gyompálma azon ritka pálmafélék közé tartozik, amely szobai körülmények között is virágzik és termést érlel, amiről mag gyüjthető a szaporításhoz.<p>A gyompálmának a magjai kemény héjúak, ezért a sikeres csíráztatáshoz egy napra meleg vízbe kell áztatni. Ezután homokos tőzegbe kell rétegezni a magokat. Érdemes a csíráztató edényt műanyag fóliával lefedni, hogy ezáltal biztosítsuk számára a magasabb páratartalmat. Fontos, hogy 25 fok körüli hőmérsékelen kell tartani a magokat, ez segíti elő a kelést. Biztosítsuk a folyamatos vízutánpótlást rendszeres öntözéssel. Sok sikert!
A koreai jegenyefenyő (Abies koreana) igazán impozáns fenyő faj, igényességén túl jellemzője, hogy rendkívül lassú növekedésű, ezért meggondolandó, hogy érdemes e próbálkozni magvetésével. Ráadásul a különböző jegenyefenyő fajok kereszteződhetnek egymással, ezért gyakran előfordul, hogy hibrid - nem tisztán koreai - magoncok kelnek ki a magvetésből.
Mivel az időjárási körülmények a fenyő javára válnak nagy az esélye, hogy meg fog maradni a fácska! Biztosat én nem mondhatok, csak azt, hogy idővel ki fog derülni!