2701. Készítsünk szalonnás rizottót zöldborsóval!
Egy ízletes, laktató vacsora, amelyet könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Nézzük, hogy hogyan készül a szalonnás rizottó!
Egy ízletes, laktató vacsora, amelyet könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Nézzük, hogy hogyan készül a szalonnás rizottó!
A kőfalak utánzásával műalkotássá változtathatjuk az egyébként egyszerű és unalmas falat. Azonban a múltban kizárólag 2D kőutánzó festési technikákat alkalmaztak, ez pedig korlátozta a lehetséges eredményeket.
Szeretnénk építeni egy fedelet a házunkra? Most elárulunk néhány fontos tudnivalót, amit ha figyelembe veszünk, megvéd a csalódástól, a bánattól, de legfőképp a pénzkidobástól az elkövetkező években.
Mivel a fa természetes anyag, nagyobb odafigyelést igényel, ha hosszú távon szeretnénk élvezni a szépségét. Cikkünk szabadtéri faburkolatokkal foglalkozó második részében fontos információk birtokába juthatnak a fa használatával, fa tetők és verandák készítésével kapcsolatban.
A kőutánzat nagy divat a kő sétányok esetében. Mivel olcsóbb és realiszikus hatása van, a kőutánzat otthonunk kihangsúlyozásának az egyik legszebb módja.
Tisztelt Érdeklődő! A képen látható kártevő a csalán-levélbogár. Védekezni ellene a Decis vagy a Mospilan 20SP szerekkel lehet hatásosan. Tisztelettel: Mezős Balázs kertészmérnök, növényvédő szakmérnök www.aleonkert.hu
Kedves Béla! A kép alapján tűzelhalásnak tűnik. Ez egy nagyon agresszív betegség. A kezelés ellenére sem biztos, hogy meg fog gyógyulni. Javaslom, hogy Nordox 75 D, vagy Champion nevű szerrel permetezze le a növényt. Milyen növényekre veszélyes a tűzelhalás? >>
Kedves Szabó László! A képen egy nyílgyökér (Calathea) látható. A laza, tőzeges talajt szereti, magas párat tartalmat igényel. A talaj legyen mindig nedves, rendszeresen tápoldatozza, szereti a fényt, viszont a közvetlen napfényt nem bírja, meleg kedvelő.
Tisztelt Érdeklődő! A képen látható fa a Brussoneita papyrifera. Tisztelettel: Mezős Balázs kertészmérnök www.aleonkert.hu
Kedves Beus40! Az Actara rovarölő szer élelmezési ügyi várakozási ideje: cseresznye, meggy, szilva esetében 14 nap, a paprika, paradicsom, uborkánál 3 nap, a leghosszabb ideje az alma és körte 28 nap. A szamóca esetében mindössze 3 nap, tehát nyugodtan ehetik!