Készítsünk szalonnás rizottót zöldborsóval!
Egy ízletes, laktató vacsora, amelyet könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Nézzük, hogy hogyan készül a szalonnás rizottó!

A szalonnás rizottó receptje


A rizottó hozzávalói:

  • 230 g apróra vágott szalonna
  • 2 cikk apróra vágott fokhagyma
  • 3 zöldhagyma aprítva
  • ½ csésze gomba
  • 1 csésze zöldborsó
  • 2 evőkanál friss majoránna
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 ½ csésze Arborio rizs
  • 5 csésze sűrített marhahúsleves
  • ¼ csésze reszelt parmezán sajt
  • ízlés szerint só és bors

 

risotto_400



A szalonnát zsírjára sütjük, a szalonnát távolítsuk el. A zsírjához adjuk hozzá a fokhagymát, a hagymát, a gombát és a rizst. Pirítsuk addig, amíg a rizs és a hagyma megpuhul. Töltsünk hozzá egy csésze húslevest, és közepes lángon hagyjuk lobogni, közben a rizst kavargatjuk. Adjuk hozzá a zöldborsót és a fűszernövényeket. Addig hagyjuk főni, amíg a folyadék elpárolog, majd töltsünk hozzá még egy csésze húslevest, ezt addig ismételjük, amíg az egész húslevest felhasználjuk. Végül tegyük hozzá a parmezán sajtot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és azonnal tálalhatjuk finom zöldborsós rizottónkat.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Sövény áttelepítése után gyengén fejlődik, mivel serkenthetnék az öntözésen kívül?

Ami nagyon fontos egy ültetés kapcsán, hogy segítsük a növény hajszálgyökér képződését

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Ígéret

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.