2706. Hogyan építsünk saját raktárhelyiséget?
Valószínűleg minden kertben dolgozgató ember életében eljön az a pillanat, amikor szeretne egy raktárhelyiséget építeni, egy olyan egyszerű és alkalmas helyet, ahova elteheti a nem használt szerszámait.
Valószínűleg minden kertben dolgozgató ember életében eljön az a pillanat, amikor szeretne egy raktárhelyiséget építeni, egy olyan egyszerű és alkalmas helyet, ahova elteheti a nem használt szerszámait.
Egy nap a gyógyfürdőben! Csodálatosan hangzik. Sajnos azonban nem mindenki engedheti meg magának ezt a kényeztetést. Gyakran miután minden számlánkat kifizettük, nem marad kidobnivaló pénzünk ilyen luxusra. Viszont egy hidratáló arcpakolás készítése pofonegyszerű, és így otthonában élvezheti ezt az olcsó, praktikus arcápolási módot.
Habár nem mindig szentelünk figyelmet nekik, amíg nem fájnak, izmaink használatával élünk, amivel gyakran visszaélünk.
Nagyon szórakoztató dolog otthon, saját kezűleg chipset készíteni, és sokkal ízletesebb, mit a boltban vett feldolgozott, csomagolt termék.
Egy főzéssel, vagy más lábon állással járó tevékenységgel töltött nap után lábaink megfájdulhatnak estére. Sokan ilyenkor elmennek, és nyugtató lábfürdőt vesznek, de nem mindannyian tehetjük ezt meg.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.