-
Betonelemgyártó-ács
-
Kereskedelmi vezető, félpótkocsi értékesítő
-
Masszőr Hölgy kolléganőt keresek Hévízi munkahelyre.
-
Traktoros (tolólapos)
-
Shop eladó
-
Tejelő szarvasmarha telep- Műszakvezetői állás
-
gipszkartonozás, szárazépítés
-
Targonca kezelő bizonyítvánnyal
2024. 07. 23
-
Gyártástámogató hegesztőmérnök
2024. 07. 26
-
Csoportvezető | Győr
2024. 07. 25
-
Operátor / árufeltöltő
2024. 07. 27
-
Quality Control Specialist
2024. 07. 27
-
Project Coordinator
2024. 07. 27
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
![Házi készítésű chips könnyen és gyorsan](https://www.edenkert.hu/megeheztel/3986/kiskep/burgonya-chips-hazi-keszitese.jpg)
Finom házi készítésű chips
A burgonya chips-et könnyű elkészíteni, kevés erőfeszítést igényel, családunkkal és barátainkkal együtt élvezhetjük ezt a hagyományos csemegét.
Amikre szükségünk lesz:
- két közepes méretű burgonya
- legalább negyed liter olaj
- só és kedvenc fűszereink
- papírtörlők
- egy lábas vagy olajsütő
- egy éles kés vagy szeletelő
- burgonyahámozó (ha szükséges)
Először hámozzuk meg a burgonyákat. Hámozzuk az üres mosogatóban elhelyezett szemetes zacskóba, így könnyebb a takarítás utána. Egy éles késsel óvatosan szeleteljük fel a krumplikat addig, amíg egy csomó szép, vékony szeletet nem kapunk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz a chips. Öntsünk olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk 190°C-ra, majd lassan helyezzük bele a burgonyaszeleteket egy fogóval. Ne hevítsük túl az olajat, mert kifuthat a serpenyőből, vagy egyéb veszély merülhet fel. Ne feledjük, nem mulatságos, ha ránk vagy a barátainkra csapódik a forró olaj. Legyünk óvatosak!
![]() |
A burgonyaszeletek mindkét oldalát süssük sötét-aranysárgára. A kész chipsdarabokat szedjük ki tányérra tett papírtörlőkre, amelyek felszívják a fölösleges olajat. Sózzuk meg és fűszerezzük ízlés szerint. Ízesíthetjük őrölt borssal, fokhagymával, reszelt sajttal, szalonnadarabkákkal, sőt használhatunk némi metélőhagymát is.
Ha szeretnénk kicsit feldobni a hagyományos chipset, használjunk édesburgonyát, vagy vágjuk a szeleteket más formájúra. Megpróbálhatjuk vajban is kisütni. Bárhogyan készítjük, nagyon ízletes lesz mindaddig, amíg nem térünk el túlságosan az eredeti sütési technikától.
Ha szeretnél egészséges rágcsálnivalót, kóstold meg a cékla, répa, csicsóka, paszternák chipszet:
![cekla_chips cekla_chips](https://www.edenkert.hu/upload/2/article/3986/cekla_chips.jpg)