-
óvodapedagógus
-
Óvodapedagógus
-
Területi értékesítési munkatárs - Budapest
-
Kőműves
-
Autófényező
-
karbantartó
-
Irodavezető (munkaerő-kölcsönzés) - Szombathely
-
Szerelők
2025. 01. 20
-
Raktáros | Tihany
2025. 01. 24
-
Gyártástámogató plc mérnök (3223)
2025. 01. 25
-
Tisztatéri takarító
2025. 01. 25
-
Épületgépészeti műszaki előkészítő
2025. 01. 25
-
Raktáros / targoncavezető (Ócsa)
2025. 01. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Finom házi készítésű chips
A burgonya chips-et könnyű elkészíteni, kevés erőfeszítést igényel, családunkkal és barátainkkal együtt élvezhetjük ezt a hagyományos csemegét.
Amikre szükségünk lesz:
- két közepes méretű burgonya
- legalább negyed liter olaj
- só és kedvenc fűszereink
- papírtörlők
- egy lábas vagy olajsütő
- egy éles kés vagy szeletelő
- burgonyahámozó (ha szükséges)
Először hámozzuk meg a burgonyákat. Hámozzuk az üres mosogatóban elhelyezett szemetes zacskóba, így könnyebb a takarítás utána. Egy éles késsel óvatosan szeleteljük fel a krumplikat addig, amíg egy csomó szép, vékony szeletet nem kapunk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz a chips. Öntsünk olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk 190°C-ra, majd lassan helyezzük bele a burgonyaszeleteket egy fogóval. Ne hevítsük túl az olajat, mert kifuthat a serpenyőből, vagy egyéb veszély merülhet fel. Ne feledjük, nem mulatságos, ha ránk vagy a barátainkra csapódik a forró olaj. Legyünk óvatosak!
A burgonyaszeletek mindkét oldalát süssük sötét-aranysárgára. A kész chipsdarabokat szedjük ki tányérra tett papírtörlőkre, amelyek felszívják a fölösleges olajat. Sózzuk meg és fűszerezzük ízlés szerint. Ízesíthetjük őrölt borssal, fokhagymával, reszelt sajttal, szalonnadarabkákkal, sőt használhatunk némi metélőhagymát is.
Ha szeretnénk kicsit feldobni a hagyományos chipset, használjunk édesburgonyát, vagy vágjuk a szeleteket más formájúra. Megpróbálhatjuk vajban is kisütni. Bárhogyan készítjük, nagyon ízletes lesz mindaddig, amíg nem térünk el túlságosan az eredeti sütési technikától.
Ha szeretnél egészséges rágcsálnivalót, kóstold meg a cékla, répa, csicsóka, paszternák chipszet: