-
Kőműves, Gipszkartonos, Vízvezeték szerelő Álláslehetőség
-
Árukiadó - raktáros kollégát keresünk
-
TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI MUNKATÁRS
-
Munkatársat keresünk Mérlegképes könyvelő pozícióba.
-
Kompresszor és vákuumszivattyú szerviztechnikus/karbantartó
-
Főkönyvi könyvelő
-
Betonmixeres Sofőr
-
Konyhai kisegítő, csomagoló munka nyugdíjasoknak (WHC07614)
2022. 05. 14
-
Hegesztő (WHC01783)
2022. 05. 13
-
Kitting műszakvezető
2022. 05. 13
-
Repülőtéri poggyászkocsi rendező munkatárs - Liszt Ferenc Repülőtér (BP_II_020405)
2022. 05. 16
-
Szerszámelőkészítő-Nagykanizsa (AIDe_2021_10_01_01)
2022. 05. 16
-
Targoncakezelő munkatárs - Nagykanizsa (NK_II_012403)
2022. 05. 16
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Nagyon szórakoztató dolog otthon, saját kezűleg chipset készíteni, és sokkal ízletesebb, mit a boltban vett feldolgozott, csomagolt termék.
Finom házi készítésű chips
A burgonya chips-et könnyű elkészíteni, kevés erőfeszítést igényel, családunkkal és barátainkkal együtt élvezhetjük ezt a hagyományos csemegét.
Amikre szükségünk lesz:
- két közepes méretű burgonya
- legalább negyed liter olaj
- só és kedvenc fűszereink
- papírtörlők
- egy lábas vagy olajsütő
- egy éles kés vagy szeletelő
- burgonyahámozó (ha szükséges)
Először hámozzuk meg a burgonyákat. Hámozzuk az üres mosogatóban elhelyezett szemetes zacskóba, így könnyebb a takarítás utána. Egy éles késsel óvatosan szeleteljük fel a krumplikat addig, amíg egy csomó szép, vékony szeletet nem kapunk. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabb lesz a chips. Öntsünk olajat egy serpenyőbe és forrósítsuk 190°C-ra, majd lassan helyezzük bele a burgonyaszeleteket egy fogóval. Ne hevítsük túl az olajat, mert kifuthat a serpenyőből, vagy egyéb veszély merülhet fel. Ne feledjük, nem mulatságos, ha ránk vagy a barátainkra csapódik a forró olaj. Legyünk óvatosak!
![]() |
A burgonyaszeletek mindkét oldalát süssük sötét-aranysárgára. A kész chipsdarabokat szedjük ki tányérra tett papírtörlőkre, amelyek felszívják a fölösleges olajat. Sózzuk meg és fűszerezzük ízlés szerint. Ízesíthetjük őrölt borssal, fokhagymával, reszelt sajttal, szalonnadarabkákkal, sőt használhatunk némi metélőhagymát is.
Ha szeretnénk kicsit feldobni a hagyományos chipset, használjunk édesburgonyát, vagy vágjuk a szeleteket más formájúra. Megpróbálhatjuk vajban is kisütni. Bárhogyan készítjük, nagyon ízletes lesz mindaddig, amíg nem térünk el túlságosan az eredeti sütési technikától.
Ha szeretnél egészséges rágcsálnivalót, kóstold meg a cékla, répa, csicsóka, paszternák chipszet:
