2711. Hogyan készítsünk zöldteás fürdősót?
A zöldtea kiválóan alkalmas bőrápolásra. Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően valóban természetes és gyengéd módon tisztítja a bőrt.
A zöldtea kiválóan alkalmas bőrápolásra. Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően valóban természetes és gyengéd módon tisztítja a bőrt.
Patiszon, ahogy az olaszok szeretik: 2 nagy patiszon, 15-20 dkg liszt, 15-20 dkg durva zsemlemorzsa, 4 tojás, 4 dl tejföl (2 pohár), 2 ev?kanál túró, 10 dkg kecskesajt, só, olaj. A patiszont meghámozzuk, kockára vágjuk, megsózzuk, bepanírozzuk. Ezután olajban kisütjük. Elkészítjük hozzá a mártást. A tejfölt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a villával összetört túrót és sót. Jól összekeverjük. Fél órára h?t?be tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fagylalkehelybe öntjük a mártást, és egy nagy tányér közepére helyezzük. A pohár köré halmozzuk a patiszonokat, és már fogyasztható is. Kiváló vendégváró, nagy sikere van bulikon, összejöveteleken is.
Az elmúlt több mint 2500 évben a kínai és indiai Ájurvéda gyógyászatban számos olyan adaptogén növényt használtak, amely vitalitásnövekedést és élethosszabbodást eredményezett.
A hagyományos kínai orvostudomány számos olyan adaptogén öregedésgátló növényt ismer, amelyet biztonságosan lehet használni a fiatalság és életkedv megőrzésére. Ilyen a reishi gomba is.
Tisztelt Uram / Hölgyem! Hallott már a kőutánzó növényekről? Pedig Dél-Afrikában a kősivatagok színes ékkövei! Apropó! Most kezdenek virágba borulni. Már emiatt is érdemes ellátogatnia a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete által szervezett őszi kiállításra. Egyesületünk nevéből nem derül ki, de tagjaink számos olyan növényt gyűjtenek, amik egyáltalán nem szúrnak. Mégis van egy közös vonásuk, hogy valamennyien szárazságtűrőek. De lássuk a részleteket!
Kedves Pápai Andrásné! Szerintem az moha, legfőképpen, ha esetleg árnyékos helyen van. Saját tapasztalataim szerint a Damisol vas, öntözőkannában kijuttatva a legjobb! Olcsó és eltűnteti a mohát. A kellően higított vasat egyszerűen rá kell öntözni a mohás részre.
Üdvözlöm! Ha az egynyári porcsinra gondolt (Portulaca grandiflora), akkor nagyobb kertészetekben meg tudja venni a palántát, illetve vetni tud magot, ami nagyon könnyen kikel és könnyen gondozható. Én a Fitolandban láttam! Az Omega 3 tartalom miatt én a lenmagot ajánlom, egy zacskó egész és egy zacskó darált magot keverve napi 1-2 evőkanállal kell enni, étkezés közben, vagy után! Nekem bevállt.
Általában a gyümölcsfákat mind tavasszal, mind ősszel elültethetjük, nem lehet azt mondani, hogy az egyik jobb, mint a másik. A lényeg, hogy tavasszal, még a rügyek megjelenése előtt, míg ősszel a levelek elhullását követően kell elültetni a gyümölcsfákat. Az ültetéskori vízfürdő mindkét esetben kötelező. Ültetéskor, és utána is, a talajt tömöríteni kell, ha üreges marad a föld a csemete körül, akkor az a növény gyors elpusztulását okozhatja. A gödör legyen kb. 70-80 cm mély, átmérője pedig a gyökérrész kétszerese. A földet meg is trágyázhatja, komposztált talajt is tehet a csemete köré.
Kedves Anikó! Ez a növény trópusi meleg és párás helyről származik, Ázsiából. Az a javaslatom, hogy emelje a hőmérsékletet, legalább 20 °C-ra, télen heti egyszer öntözze, és világos helyen legyen, de ne érje közvetlen napfény. A kép alapján tartási hiba miatt hullik, és nem valami kórokozó miatt. Minden nap szereti, ha kicsit állott vízzel megspriccelik. Havonta egyszer lehet neki adni tápoldatot, tavasztól, hetente. A huzattól óvni kell.
A diófa metszése valamennyire eltér a többi gyümölcsfától, mivel nem szabad tavasszal metszeni. A lehető legjobb időpont a metszésre augusztus vége, szeptember eleje. Ennek az az oka, hogy tavasszal a diófa nagyon nedvedzik a nagy gyökérnyomás következtében. Ha ilyenkor metszenénk meg, akkor túl nagy sebet ejtenénk rajta, és a rengeteg nedvességvesztés miatt a fa belepusztulhat. A kifolyó nedv akadályozza a seb gyógyulását, így az nem képes begyógyulni. Ősszel a nedvkeringés már kevésbé intenzív, ezért a fán okozott sebhelyeknek van idejük begyógyulni a téli hideg beálltáig.