Készítsünk patiszont olasz módra! - Piaci árak
Patiszon, ahogy az olaszok szeretik: 2 nagy patiszon, 15-20 dkg liszt, 15-20 dkg durva zsemlemorzsa, 4 tojás, 4 dl tejföl (2 pohár), 2 ev?kanál túró, 10 dkg kecskesajt, só, olaj. A patiszont meghámozzuk, kockára vágjuk, megsózzuk, bepanírozzuk. Ezután olajban kisütjük. Elkészítjük hozzá a mártást. A tejfölt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a villával összetört túrót és sót. Jól összekeverjük. Fél órára h?t?be tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fagylalkehelybe öntjük a mártást, és egy nagy tányér közepére helyezzük. A pohár köré halmozzuk a patiszonokat, és már fogyasztható is. Kiváló vendégváró, nagy sikere van bulikon, összejöveteleken is.

Piaci árak: 2010. augusztus 20.

 

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

 

2010. 33. hét

 

 

 

hazai_33_width
hagyma_width_01
pati_width

 

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

Ehető-e a vérszilva termése?

A vérszilva sárga vagy piros színű, enyhén savanykás ízű gyümölcsöt terem.

Részletek »

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.