2711. Hogyan készítsünk zöldteás fürdősót?
A zöldtea kiválóan alkalmas bőrápolásra. Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően valóban természetes és gyengéd módon tisztítja a bőrt.
A zöldtea kiválóan alkalmas bőrápolásra. Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően valóban természetes és gyengéd módon tisztítja a bőrt.
Patiszon, ahogy az olaszok szeretik: 2 nagy patiszon, 15-20 dkg liszt, 15-20 dkg durva zsemlemorzsa, 4 tojás, 4 dl tejföl (2 pohár), 2 ev?kanál túró, 10 dkg kecskesajt, só, olaj. A patiszont meghámozzuk, kockára vágjuk, megsózzuk, bepanírozzuk. Ezután olajban kisütjük. Elkészítjük hozzá a mártást. A tejfölt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a villával összetört túrót és sót. Jól összekeverjük. Fél órára h?t?be tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fagylalkehelybe öntjük a mártást, és egy nagy tányér közepére helyezzük. A pohár köré halmozzuk a patiszonokat, és már fogyasztható is. Kiváló vendégváró, nagy sikere van bulikon, összejöveteleken is.
Az elmúlt több mint 2500 évben a kínai és indiai Ájurvéda gyógyászatban számos olyan adaptogén növényt használtak, amely vitalitásnövekedést és élethosszabbodást eredményezett.
A hagyományos kínai orvostudomány számos olyan adaptogén öregedésgátló növényt ismer, amelyet biztonságosan lehet használni a fiatalság és életkedv megőrzésére. Ilyen a reishi gomba is.
Tisztelt Uram / Hölgyem! Hallott már a kőutánzó növényekről? Pedig Dél-Afrikában a kősivatagok színes ékkövei! Apropó! Most kezdenek virágba borulni. Már emiatt is érdemes ellátogatnia a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete által szervezett őszi kiállításra. Egyesületünk nevéből nem derül ki, de tagjaink számos olyan növényt gyűjtenek, amik egyáltalán nem szúrnak. Mégis van egy közös vonásuk, hogy valamennyien szárazságtűrőek. De lássuk a részleteket!
3 az 1-ben könyvet nem igazán tudok Önnek ajánlani. A Cser Kiadó témakörönként megjelentetett jól használható könyveket, ezeket tudnám javasolni. <p>Lombos fák, cserjék címmel pedig a Botanika kiadó jelentetett meg 4. kiadásban az új fajták leírásával bővített könyvet.
A tulipánok és sok más hagymás növénynél fontos, hogy 2-3 évente elvirágzás után vegyük fel hagymáikat a földből, szárítsuk ki, és hűvös helyen ´nyaraltassuk´, majd ősszel ültessük el őket. A következő évben ismét teljes pompával fognak virítani.
A borókaféléket a magvetésen kívül őszi hidegágyi vagy téli üvegházi duványozással lehet szaporítani. Tavasszal is lehetséges a szaporítás: áprilisban-májusban a friss hajtásról szedett dugvány még ugyanabban az évben meggyökeresedhet. A rosszul szaporodó fajtákat üvegházakban oltják.
A közönséges dió meleg- és fényigényes. Mélyrétegű, tápdús nem túl nedves talajt kedvel. Az átültetést és a metszést rosszúl tűri. Amennyiben több környezeti elvárásában is hiányt szenved, könnyen előfordul, hogy nem fejlődik rendesen.
Valószínű a diófáját a dió gnomóniás betegsége támadta meg, amely 3-4 mm-es barna szegélyű foltok megjelenésével kezdődik, amelyek később felfedezhetők lesznek a hajtásokon majd a gyümölcs húsán(zöld külső burkán) is.<p> A fertőzési források a lehullott levelek, ezért is érdemes ezt ősszel elégetni. Ha ez elmarad, az eredményes védekezéhez a lombot fertőtleníteni kell, lombhullás után DNOC, benomil vagy tiofanát-metil hatóanyag-tartalmú szerekkel kell permetezni.