2711. Hogyan készítsünk zöldteás fürdősót?
A zöldtea kiválóan alkalmas bőrápolásra. Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően valóban természetes és gyengéd módon tisztítja a bőrt.
A zöldtea kiválóan alkalmas bőrápolásra. Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően valóban természetes és gyengéd módon tisztítja a bőrt.
Patiszon, ahogy az olaszok szeretik: 2 nagy patiszon, 15-20 dkg liszt, 15-20 dkg durva zsemlemorzsa, 4 tojás, 4 dl tejföl (2 pohár), 2 ev?kanál túró, 10 dkg kecskesajt, só, olaj. A patiszont meghámozzuk, kockára vágjuk, megsózzuk, bepanírozzuk. Ezután olajban kisütjük. Elkészítjük hozzá a mártást. A tejfölt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a villával összetört túrót és sót. Jól összekeverjük. Fél órára h?t?be tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fagylalkehelybe öntjük a mártást, és egy nagy tányér közepére helyezzük. A pohár köré halmozzuk a patiszonokat, és már fogyasztható is. Kiváló vendégváró, nagy sikere van bulikon, összejöveteleken is.
Az elmúlt több mint 2500 évben a kínai és indiai Ájurvéda gyógyászatban számos olyan adaptogén növényt használtak, amely vitalitásnövekedést és élethosszabbodást eredményezett.
A hagyományos kínai orvostudomány számos olyan adaptogén öregedésgátló növényt ismer, amelyet biztonságosan lehet használni a fiatalság és életkedv megőrzésére. Ilyen a reishi gomba is.
Tisztelt Uram / Hölgyem! Hallott már a kőutánzó növényekről? Pedig Dél-Afrikában a kősivatagok színes ékkövei! Apropó! Most kezdenek virágba borulni. Már emiatt is érdemes ellátogatnia a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete által szervezett őszi kiállításra. Egyesületünk nevéből nem derül ki, de tagjaink számos olyan növényt gyűjtenek, amik egyáltalán nem szúrnak. Mégis van egy közös vonásuk, hogy valamennyien szárazságtűrőek. De lássuk a részleteket!
Narancseper - Maclura pomifera Észak-Amerikából származó, lombhullató, tövises cserje vagy fa, jellegzetes álterméssel. Hiába illatos, ugyan nem mérgező, de élvezhetetlen íze miatt emberi fogyasztásra alkalmatlan. A ma élő állatok sem igen fogyasztják, azonban egyes kutatók úgy vélik, hogy a kihalt, nagy termetű emlősök (például a mammutok) táplálkoztak vele.
Kedves bonsai barátom! A gyökér korhadása általában a túlöntözés következménye. A növények szeretik a változó vízháztartású talajokat. Az öntözések között hagyjuk kicsit kiszáradni a földet. Amikor a föld felső rétege száradást mutat, öntözni kell! Nyáron általában nagyobb a vízigénye a növényeknek, télen kevesebb, de ez elsősorban a tartási körülményektől függ! A víz mennyisége legyen bőséges, de locsolás után úgynevezett „pangó víz” nem maradhat a tálban, mert ez gyökérrothadást okozhat! A korhadt részeket éles bonsai szerszámokkal ki kell metszeni az élő részig! A seb felülete egyenes, roncsolásmentes legyen, amit lehetőleg hormonális hatású sebkezelővel le kell kezelni! A hormon segíti a kallusz képződését! További segítségért hívjon a: +36 30 9221 647 telefonon üdvözlettel Katona Ervin elnök Egyetemi Bonsai Club
Igen, érdemes átültetni és a rohadásnak indult gyökereket bátran vissza kell kurtítani. Magát a növényt is visszametszheti ezzel egy időben. Aztán bízni a növény 30 éves életösztönében! Érdekességek a piros hibiszkuszról Hibiszkusz a lakásban
Üdvözlöm! A lombvesztés természetes ebben az időszakban a 10-15 levél nem probléma. Az ültetőközegen lévő moha addig nem gond amíg nincs túlöntözve, mivel így nehezebben szárad ki és nem kellő mértékben levegőzik az ültetőközeg, én nem hagynám rajta. Öntözni kb 2 hetente javasolt, inkább kicsit szárazabb legyen a közeg, mint folyamatosan nedves. Az átültetést mindenképp javasolnám, mivel még az eredeti közegben van ami hosszú távon nem megfelelő a fának. Az ültetőközegnek megfelelő "A " tip virágföld 1/3 % , + 1/3 % folyami homok, + 1/3% apró kavics vagy sóder. Tápoldatozni márciustól szeptemberig heti 1 alkalommal bonsai tápoldattal, szeptembertől februárig 2 hetente egy alkalommal javasolt. Az ablaktól te tartsuk 1 méternél távolabb. Bővebben a bonsaiok neveléséről>> Üdvözlettel: Hirth János
A tulipánhagymákat a legkésőbb a téli fagyok előtt el kell ültetni, hogy gyökeret eresszenek. A holland virágpiac minden szezonban árul virághagymát, ami sajnos csak turista fogás :minősége és eredőképessége szeptember és október kivételével valószínűleg csökkent. 5 fok körüli hőmérsékleten kell tárolni őket és amint felenged a talaj el kell ültetni őket. Eredésre virágzásra ilyenkor már sokkal kisebb a garancia, de azért van remény. Legnépszerűbb tavaszi virághagymák