2711. Hogyan készítsünk zöldteás fürdősót?
A zöldtea kiválóan alkalmas bőrápolásra. Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően valóban természetes és gyengéd módon tisztítja a bőrt.
A zöldtea kiválóan alkalmas bőrápolásra. Antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően valóban természetes és gyengéd módon tisztítja a bőrt.
Patiszon, ahogy az olaszok szeretik: 2 nagy patiszon, 15-20 dkg liszt, 15-20 dkg durva zsemlemorzsa, 4 tojás, 4 dl tejföl (2 pohár), 2 ev?kanál túró, 10 dkg kecskesajt, só, olaj. A patiszont meghámozzuk, kockára vágjuk, megsózzuk, bepanírozzuk. Ezután olajban kisütjük. Elkészítjük hozzá a mártást. A tejfölt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a villával összetört túrót és sót. Jól összekeverjük. Fél órára h?t?be tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Fagylalkehelybe öntjük a mártást, és egy nagy tányér közepére helyezzük. A pohár köré halmozzuk a patiszonokat, és már fogyasztható is. Kiváló vendégváró, nagy sikere van bulikon, összejöveteleken is.
Az elmúlt több mint 2500 évben a kínai és indiai Ájurvéda gyógyászatban számos olyan adaptogén növényt használtak, amely vitalitásnövekedést és élethosszabbodást eredményezett.
A hagyományos kínai orvostudomány számos olyan adaptogén öregedésgátló növényt ismer, amelyet biztonságosan lehet használni a fiatalság és életkedv megőrzésére. Ilyen a reishi gomba is.
Tisztelt Uram / Hölgyem! Hallott már a kőutánzó növényekről? Pedig Dél-Afrikában a kősivatagok színes ékkövei! Apropó! Most kezdenek virágba borulni. Már emiatt is érdemes ellátogatnia a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete által szervezett őszi kiállításra. Egyesületünk nevéből nem derül ki, de tagjaink számos olyan növényt gyűjtenek, amik egyáltalán nem szúrnak. Mégis van egy közös vonásuk, hogy valamennyien szárazságtűrőek. De lássuk a részleteket!
A glifozátkészítmények évek óta a legnagyobb mennyiségben forgalmazott növényvédők világszerte. Felhasználásáról tavaly vita robbant ki az Európai Unióban, korábban már visszavonták egy bizonyos segédanyagot tartalamzó glifozát tartalmúgyomirtókat,. A környezetvédők azonnali tilalom mellett érveltek, amíg a termelői szakszervezetek a szer használati engedélyének 15 éves meghosszabbítását szerették volna elérni. 18 tagország 5 éves hosszabbítást szavazott meg, így 2022. december 15-i határidővel lehet használni egyes grlifozát gyomirtókat. Házikertben használható III. kategóriás gyomirtók: Barclay Gallup Hi-Aktív Glialka Star Roundup Mega
Nagyméretű növények esetén két módszert is választhatunk: évente elég lehet, csak a föld felső részét leszedni és friss földdel pórolni. Ha ez elmaradt évek óta, akkor érdemes a teljes talajcseréről gondoskodnunk. Vegyük ki a teljes gyökérzetet a cserépből és vágjuk vissza, távolítsuk el az esetleg elhalt részeket, és ezzel együtt metszük meg egy kicsit a növényt is. Visszaültetés után figyeljünk oda jobban. hogy az újabb begyökeresedésig ne hagyjuk teljesen kiszáradni a földet.
Ha már nem díszítenek a virágok, termések, akkor érdemes eltávolítani őket, hogy a növény a zöld hajtások nevelésére fordítsa energiáját. Bővebben a dérbabérról: Ismerd meg a japán dérbabért!
Jó ötlet a fakerettel körülvett fűszerkert, a napos kertrészlet is megfelelő. A gyomok ellen egy sima neylon borítás csak rövid ideig elegendő, mivel azon át tudnak nőni az erős tarackos gyökerek, a földben lévő magról kerő gyomok ellen pedig egyébként sem hatásos. Én alaposan megtisztítanám a területet a gyomoktól, felásnám mélyen és feltölteném a virágfölddel kevert talajjal. Addig kell nagyobb figyelmet szentelni a gyomtalanításnak, amíg a növények be nem növik a rendelkezésükre álló helyet, azután a gyomok is visszaszorulnak. Érdemes figyelni, hogy egyes fajok nagyon terjednek - pl. menta, magasra nő a tárkony... Még több fűszerkert info itt
Kedves János! Ha nincs a közelben megfelelő porzója a cseresznyének, valóban ez lehet az oka a terméshiánynak. Sajnos a képről nem tudom a cseresznye fajtáját megállapítani, de talán segít az alábbi táblázat kideríteni a fajtát és megtalálni mellé a megfelelő porzópárt: Cseresznye fajták és porzópárok