2766. Hogyan termesszünk borsikafüvet (csombort)?
A borsfű, borsikafű vagy csombor egy egynyári növény, amely 45 cm magasra is megnőhet. Kis szürkészöld színű levelei vannak fehér vagy levendulaszínű virágokkal. A levelek színesek és ízletesek.
A borsfű, borsikafű vagy csombor egy egynyári növény, amely 45 cm magasra is megnőhet. Kis szürkészöld színű levelei vannak fehér vagy levendulaszínű virágokkal. A levelek színesek és ízletesek.
A téli borsfűnek sötétzöld, hegyes levelei vannak, és sokkal keményebb a tapintása, mint a borsfűé. A téli borsfű egy fás, évelő növény, amely akár 60 cm magasra is megnőhet. Kis fehér vagy levendulaszínű virága van.
Sok helyen a kerítés csupán megtűrt biztonsági elem, holott otthonunk, kertünk dísze is lehet. Manapság már a kerítés is tetszőlegesen személyre szabható, és kreatív gabion megoldásokkal helyettesíthető, illetve kiegészíthető. Lássuk, hogyan alakítja és változtatja meg a kertünket egy-egy jó megoldás!
Amennyiben még nem termesztettünk sztíviát, tudni kell, hogy konténerben is jól növekszik. A sztíviát desszertek és süteményekhez lehet használni.
A kakukkfű egy lassan terjeszkedő, ízletes évelő kis levelekkel és virágokkal, amely 10-12 cm-es talajtakarót képez a kevésbé forgalmas helyeken.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.