2826. Öregedést késleltető szerek - 1. rész
Manapság az öregedést késleltető táplálék-kiegészítők bőséges tárházából lehet választani az üzletekben. Ezek a termékek nem olcsók, és gyakran hatékonyságuk is megkérdőjelezhető.
Manapság az öregedést késleltető táplálék-kiegészítők bőséges tárházából lehet választani az üzletekben. Ezek a termékek nem olcsók, és gyakran hatékonyságuk is megkérdőjelezhető.
Az első részben a triphala természetes gyógyító erejéről beszéltünk, ebben a részben pedig a chyanwanprashról és annak előnyeiről lesz szó.
A pattanásos bőr nem menő. De a pattanásos bőr kezelésére nincs szükség antibiotikumra vagy erős vegyi anyagokra.
Sokféle módon lehet kezelni a pattanásos bőrt – ha az önápolás nem bizonyul hatékonynak, érdemes bőrgyógyászhoz fordulni, aki ajánlhat egy olyan terápiát, amely eredményes lesz.
Tormakrém elkészítése: 10 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál rétesliszt, 4 dl tej, 1 kávéskanál só, 5 evőkanál ecetes reszelt torma, 1 teáskanál őrölt fehér bors, fél citrom leveA vaj felét olvasszu fel, rakjuk hozzá a sima, illetve a réteslisztet,majd adjuk hozzá a tejet és főzzük össze. Tegyük bele a sót, és hűtsük langyosra. Beleállíthatjuk az edényt egy hideg vízzel teli tálba. Ezután keverjük hozzá a vaj másik felét, a tormát, és a többi hozzávalót is. Alaposan keverjük ki. Kis időre a hűtőbe tesszük. Szendvicsekhez, hidegtálakhoz kitűnően felhasználható!
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.