2871. Komposztálás: rengeteget lehet vele spórolni
A komposztládában tartjuk a komposzthalmot, ez egyrészt jobban mutat, másrészt megakadályozza, hogy a komposzt kiömöljön, vagy szétfújja a szél az udvaron.
A komposztládában tartjuk a komposzthalmot, ez egyrészt jobban mutat, másrészt megakadályozza, hogy a komposzt kiömöljön, vagy szétfújja a szél az udvaron.
A baromfiágazaton belül a tojástermelés a csatlakozás vesztese lett, a teljes magyar tojástermelés 20%-kal csökkent. Az év első nyolc hónapjában a tavalyihoz képest 615 ezer tojójércével kevesebbet telepítettek le, így annak összlétszáma jelenleg csak 2265 ezer. Ez 1200 ezerrel kevesebb, mint az utolsó békeévnek tekinthető 2004, a csatlakozás évében volt, amikor 3.475 ezer jércét telepítettek le ebben az időszakban. Már csak 65%-os a tojáságazat. Mit hoz a jövő?
Nem számít, mennyire vagyunk aprólékosak a téli komposzthalom megfelelő kiépítésében, hideg időben nem fog sokminden történni.
Nézzük, hogyan készül ez a különleges limonádé, amelynek fenséges íze biztosan magával ragad mindenkit.
Hányszor hallottuk, vagy használtuk ezt a kifejezést? Nos, a kerti holdviola, ez a különleges dísznövény azt bizonyítja, hogy a címben feltett kérdésre igennel is válaszolhatunk.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.