2931. Pisztácia: ezért érdemes enni mindenkinek, akinek vérnyomásproblémája van!
A pisztáciában sok értékes ásványi anyag van, ami jótékony hatással bír például a szívproblémákra.
A pisztáciában sok értékes ásványi anyag van, ami jótékony hatással bír például a szívproblémákra.
Halloween közeledtével a kertészeknek új ötletekre van szükségük, amivel kísértetiesebbé tehetik kertjüket. Mutatunk néhány dekorötletet.
Mindig is arra vágytunk, hogy kertünket egy mogyorófával díszítsük fel? Nem is olyan bonyolult az ültetése, mint gondolnánk. Ebben a cikkben találunk néhány tippet, melynek segítségével kertünket igazi mogyorófa paradicsommá változtathatjuk!
A pisztácia egy nagy, bozótos, lombhullató fa, ami lassan növekszik és eléri a 7-9 métert. Ezeket a helyeket szereti!
A pisztácia nagyon szereti a napot, de lassan nő és vannak olyan fajták, amelyek csak 2 évente hoznak termést.
Nagyon hálás virág és a hideget is jól tűri. A neve Skimmia japonica, vagyis az örökzöld japán dérbabér, állítólag kipusztíthatatlan:) És nagyon szép!
A virág Spathiphyllum, más néven vitorlavirág. A mellékelt cikkben kap információt a gondozásáról!
A növényt nyáron tegyük ki a szabadba, ilyenkor még hűvös lehet neki. Válasszunk neki egy nagyobb dézsát, vagy virágtartót, és ültessük laza jó minőségű virágföldbe. Soha ne használjunk kerti földet a növény ültetéséhez, mert könnyen megfertőzhetjük a növényt. Nyáron válasszunk neki egy déli fekvésű napos meleg helyet a kertben, vagy teraszon. Rendszeresen öntözzük a növényt, soha ne hagyjuk kiszáradni a földjét, de vigyázzunk, hogy ne legyen alatta pangó víz, hetente egyszer nyáron tápoldatozzuk speciális mediterrán tápoldattal. Jobb helyen van dézsában, mint a szabad földben, a téli hidegek miatt. Ősszel vigyük be a növényt teleltetni. Mindig nagyon fontos, hogy olyan helyiséget válasszunk, a növény számára ahol van elegendő fény.
Az a szép, liliomhoz hasonlatos fa a magnóliafa. Épp most virágzik és gyönyörű. Kisebb és nagyobb változata is egyaránt megtalálható.
A mellékelt cikkben olvashat a védekezésről. Üdvözlettel, Édenkertész