2931. Pisztácia: ezért érdemes enni mindenkinek, akinek vérnyomásproblémája van!
A pisztáciában sok értékes ásványi anyag van, ami jótékony hatással bír például a szívproblémákra.
A pisztáciában sok értékes ásványi anyag van, ami jótékony hatással bír például a szívproblémákra.
Halloween közeledtével a kertészeknek új ötletekre van szükségük, amivel kísértetiesebbé tehetik kertjüket. Mutatunk néhány dekorötletet.
Mindig is arra vágytunk, hogy kertünket egy mogyorófával díszítsük fel? Nem is olyan bonyolult az ültetése, mint gondolnánk. Ebben a cikkben találunk néhány tippet, melynek segítségével kertünket igazi mogyorófa paradicsommá változtathatjuk!
A pisztácia egy nagy, bozótos, lombhullató fa, ami lassan növekszik és eléri a 7-9 métert. Ezeket a helyeket szereti!
A pisztácia nagyon szereti a napot, de lassan nő és vannak olyan fajták, amelyek csak 2 évente hoznak termést.
Fenyő mikorrhizás gomba, lucosainkban nyár végén és ősszel bőven terem. Tompán húsos kalapját húsbarna, vörösesbarna nemezes pikkelyek fedik. Kalapjának a széle sokáig begöngyölt szakállas. Lemezei fehéresből halvány húsbarnára színeződnek. Tönkjének belseje csövesedő.Kesernyés ízű,nem ehető gomba.
Üdvözlöm! A kánnát (Canna generalis), valóban vissza kell vágni és a rizómákat száraz szellőztethető helyen (Pl.: pince) kell teleltetni tavaszig, a talaj menti fagyok elmúlásáig! A dézsás kánnákat visszavágva, pincében kell teleltetni, vizet semelyik esetben nem igényelnek! A muskátlikat ajánlatos tavasszal visszavágni, de javaslom, hogy ne teleltesse, vegyen újakat tavasszal, mert sosem lesz olyan szép, mint eredetileg!
Október végéig. De néhány trükk a hagymák ültetéséhez: 1. Jácint téli virágoztatása:Ha az ősszel megvásárolt jácint hagymákat 3 hónapra a hűtőbe tesszük száraz papírzacskóban (5 fok körüli hőmérsékletre), akkor ezzel előre tudjuk hozni a jácint virágzási idejét és már januárban/februárban virágzó, illatos jácint lehet a lakásunkban. Az ültetés után tegyük a cserepet hűvös, sötét helyre és tartsuk földjét nedvesen. 3-4 hét elmúltával megindul a rügyképződés, ekkor vigyük a cserepet világos, szobahőmérsékletű helyre és locsoljuk rendszeresen. A virágzás azonban annyira kimeríti a hagymát, hogy ha azt akarjuk, hogy túlélje ezt a beavatkozást, akkor elvirágzás után ültessük ki azonnal a kertbe, ahol újból erőre kaphat. 2. Hagymások egymás fölé ültetése: Jobban kihasználhatjuk és egy területen akár többször is virágzó növényeket láthatunk, ha a hagymásokat egymás alá és fölé ültetjük. Ha azt akarjuk, hogy különböző időben nyíljanak a hagymások, akkor érdemes eltérő tenyészidejű fajokat együtt ültetni, pl. korai krókuszt tulipánnal vagy jácinttal. Ha azt akarjuk, hogy vegyesen, de egyszerre nyíljanak, akkor azonos időben nyíló fajtákat ültessünk együtt. Ezt megtehetjük konténerben és szabad földön is. 3. Tavaszi hagymások a teraszon: Ha szeretnénk tavasszal a teraszon vagy a lakásban is virágzó tulipánokat, nárciszokat, krókuszokat vagy jácintokat látni magunk körül, ezt könnyen megtehetjük azáltal, hogy az ősszel cserépbe vagy virágládába ültetett hagymásokat télire a kert földjébe süllyesztjük. Itt a hagyma biológiai egyensúlyához szükséges tápanyagokat, nedvességet és hideget is megkapja és egyúttal védve van a kifagyás ellen is. Amikor tavasszal a rűgy kibújik a földből, kiemelhetjük a cserepet vagy virágládát és kitehetjük a teraszra, vagy bevihetjük a télikertbe és lakásba. Természetesen ezután már a mi dolgunk, hogy a földjét nedvesen tartsuk.Elvirágzás után ültessük ki őket a kertbe, hogy a hagymák megerősödjenek.
Nem muszáj megvárni.
A fákon vagy bokrokon fonalak láthatók. Ezalatt számos moly található, amelyek a leveleket vagy a bimbókat rágják. Pókok, pókhálós almamolyok, stb. Ha legközelebb tapasztal ilyet, jól jön az olyan természetes ellenségek támogatása, mint madarak vagy fürkészdarazsak. Közvetlen intézkedések: Már nyáron minden fonalat el kell távolítani, és el kell égetni. Le kell rázni a hernyókat, és meg kell semmisíteni azokat.Bazillus thuringiensis (bio-gazdálkodásoknál engedélyezett) preparátum alkalmazása a hernyók ellen.