2966. Nehogy kidobd a tökmagot! Így készíts belőle finom nasit!
Miután elkészítettük a töklevest, tartsuk meg a tökmagokat. Amellett, hogy ízletes, ez az egyszerű harapnivaló hihetetlen mennyiségű tápanyagot tartalmaz.
Miután elkészítettük a töklevest, tartsuk meg a tökmagokat. Amellett, hogy ízletes, ez az egyszerű harapnivaló hihetetlen mennyiségű tápanyagot tartalmaz.
Mivel sok tökmag van egy tökben, általában nem tudjuk felhasználni azonnal, így tárolni kell, ha nem szeretnénk pazarolni. Nézzük, hogy hogyan oldották ezt meg régen, és hogy mit tehetünk mi.
A karácsonyi kaktusz épp a karácsonyi ünnepek idején bontja gyönyörű virágait, feltéve, ha előtte odafigyeltünk rá.
A világ szakácsai esküsznek rá, a háziasszonyok már évszázadok óta használják az ételek ízesítésére, nagyszüleink pedig mindig is gyanították, amit a tudomány végre felfedezett: a fokhagyma igazi csodagyógyszer!
A rozmaring egy népszerű fűszernövény, ami meghálálja a metszést. Szaporítani is nagyon könnyű!
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.