3016. Rozmaring teleltetése cserépben: így biztosan túléli a hideget
A rozmaring egy olyan fűszernövény, amely egy kis odafigyeléssel könnyedén átteleltethető. Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy túlélje a telet!
A rozmaring egy olyan fűszernövény, amely egy kis odafigyeléssel könnyedén átteleltethető. Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy túlélje a telet!
Vessük el a mítoszokat, és térjünk az egészséges étkezés útjára. Hogyan legyünk vegetáriánusok? – ez a leggyakoribb kérdés, amit hallunk. Erre adjuk meg az alábbiakban a nagyon egyszerű, de célravezető választ.
November eleje sokunk számára az elhunyt szeretteink megemlékezéséről szól. Ilyenkor általában új, friss virágokkal tesszük szebbé a sírokat. Lássuk, milyen virágokat érdemes a sírkerteknél elhelyezni, amelyek a mostohább körülmények közepette is tovább megélnek!
Cikkünkben felfedjük a helyes almatárolás titkait.Az almáknak -1 és 3ºC közti hőmérsékletre van szükségük, és akár plusz 5ºC is elegendő, hogy kétszer gyorsabban romoljanak.
A rozmaring nemcsak fűszernövény, hanem egy sokoldalú gyógynövény, aminek minden fűszeres kertben ott van a helye.
Valóban óvatosan kell bánni mindenféle friss trágyával, mert a növényeket megégetheti. Téli takarásra és közvetlen trágyázásra nem javasolnám, talajápolásra alkalmazható, amennyiben csak az elkövetkező évben kerül bele növény.
Sajnos igazán jó tanácsot nem tudok adni: a nyírfa nem igazán kedveli a metszést, a diófa gyökerei által termelt anyagokat nem igazán szereti a többi növény, s a fenyők is mély árnyékot adnak a kertben. Megpróbálkozhat néhány árnyékkedvelő dísznövény ültetésével, de a virágzó évelők és egynyáriak többsége a napfényes helyet szeretik.
A képen úgy látszik, mintha egy egyéves fűféle lenne: minél többet nyírjuk a füvet, annál kisebb az esélye az egyéves gyomok virágzásának és magérlelésének. Ha virágoznak, azonnal kapáljuk ki őket, mert ha ezzel elkésünk, jövőre újra támadnak majd
Leghasznosabb, ha egy nagyobb komposztálót alakítana ki, és oda gyűjtené az értékes nyesedéket. Ha ez nem megoldható, próbáljon egy környékbeli állattenyésztőt felkeresni, hátha fel tudja használni a hetente keletkező füvet.
Szamócát 2-3 évig érdemes egy helyen termeszteni, mivel gyökerei sekélyen futnak a föld felszínén telepítés előtt kell szerves trágyával feljavítani talaját. Közvetlenül szüret után lombtrágyával erősíthetjük növényünket.