A sikeres almatárolás titkai
Cikkünkben felfedjük a helyes almatárolás titkait.Az almáknak -1 és 3ºC közti hőmérsékletre van szükségük, és akár plusz 5ºC is elegendő, hogy kétszer gyorsabban romoljanak.


Hatékony almatárolás - egyszerűen

 

  • Ha van egy kis tétel almánk, a legjobb megoldás a hűtőben vagy a pincében tárolni. Ha a pince hőmérséklete nem
    alma-csutka_width
    Hogyan tároljuk az almát?
    elég alacsony, helyezzük az almákat egy szigetelt konténerbe, azt pedig egy fűtésmentes épületbe vagy a szabadban egy szalmával bélelt verembe.
  • A konténert mindenképp béleljük ki perforált (lyukacsos) műanyag szigetelőanyaggal, hogy az almák ne száradjanak ki.
  • Ha egyszerű műanyag zacskót használunk szigetelőanyagként, ne felejtsünk el apró lyukakat szúrni rá, különben a normálisnál is hamarabb megromlanak az almák. De ha lehet, inkább kerüljük a hagyományos műanyag zacsikat!
  • Sokan azt tanácsolják, hogy nagyobb mennyiségű alma tárolása esetén helyezzünk párásító készüléket a pincébe.
  • Mi magunk is készíthetünk párásítót. Válasszunk le egy kisebb területet, majd akasszunk fel egy darab zsákvásznat úgy, hogy annak alsó vége belelógjon egy vízzel telt edénybe. Ezután állítsunk egy ventillátort a zsákvászon mögé, hogy az egész pincébe eljuttathassa a nyirkos levegőt.
  • Azonban ne felejtsük el, hogy a ventillátor motorja (vagy akár a hagyományos párásító motorja is) képes elegendő hőt leadni ahhoz, hogy az almákat felmelegítse.

Megosztás

Hozzászólások

Édenkertész válaszol

A csatolt képeken szereplő növény nevét szeretné megtudni.

Egy gyönyörű, korai virágunk ő, az illatos hunyor (Helleborus odorus)

Részletek »

Fotójáték

Legfrissebb fotó:

Gloxínia

Kvízjáték

Aktuális játékunk:

Jelenleg nincs még új játékunk!

Eseménynaptár

Szaknévsori ajánló profi kiváló ügyfeleink közül Regisztráljon Ön is

1172 Budapest, Szikra u. 1.
6300 Kalocsa, Malom u. 27.
1021 Budapest, Budakeszi út 95.
7763 Egerág, Kertész dűlő 595.