3016. Rozmaring teleltetése cserépben: így biztosan túléli a hideget
A rozmaring egy olyan fűszernövény, amely egy kis odafigyeléssel könnyedén átteleltethető. Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy túlélje a telet!
A rozmaring egy olyan fűszernövény, amely egy kis odafigyeléssel könnyedén átteleltethető. Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy túlélje a telet!
Vessük el a mítoszokat, és térjünk az egészséges étkezés útjára. Hogyan legyünk vegetáriánusok? – ez a leggyakoribb kérdés, amit hallunk. Erre adjuk meg az alábbiakban a nagyon egyszerű, de célravezető választ.
November eleje sokunk számára az elhunyt szeretteink megemlékezéséről szól. Ilyenkor általában új, friss virágokkal tesszük szebbé a sírokat. Lássuk, milyen virágokat érdemes a sírkerteknél elhelyezni, amelyek a mostohább körülmények közepette is tovább megélnek!
Cikkünkben felfedjük a helyes almatárolás titkait.Az almáknak -1 és 3ºC közti hőmérsékletre van szükségük, és akár plusz 5ºC is elegendő, hogy kétszer gyorsabban romoljanak.
A rozmaring nemcsak fűszernövény, hanem egy sokoldalú gyógynövény, aminek minden fűszeres kertben ott van a helye.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.