3016. Rozmaring teleltetése cserépben: így biztosan túléli a hideget
A rozmaring egy olyan fűszernövény, amely egy kis odafigyeléssel könnyedén átteleltethető. Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy túlélje a telet!
A rozmaring egy olyan fűszernövény, amely egy kis odafigyeléssel könnyedén átteleltethető. Mutatjuk, mire kell figyelni, hogy túlélje a telet!
Vessük el a mítoszokat, és térjünk az egészséges étkezés útjára. Hogyan legyünk vegetáriánusok? – ez a leggyakoribb kérdés, amit hallunk. Erre adjuk meg az alábbiakban a nagyon egyszerű, de célravezető választ.
November eleje sokunk számára az elhunyt szeretteink megemlékezéséről szól. Ilyenkor általában új, friss virágokkal tesszük szebbé a sírokat. Lássuk, milyen virágokat érdemes a sírkerteknél elhelyezni, amelyek a mostohább körülmények közepette is tovább megélnek!
Cikkünkben felfedjük a helyes almatárolás titkait.Az almáknak -1 és 3ºC közti hőmérsékletre van szükségük, és akár plusz 5ºC is elegendő, hogy kétszer gyorsabban romoljanak.
A rozmaring nemcsak fűszernövény, hanem egy sokoldalú gyógynövény, aminek minden fűszeres kertben ott van a helye.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.