3041. 3+1 sövénynek való örökzöld
Az örökzöld fa ideális választás dekoratív és funkcionális sövénykerítések készítéséhez. Ha sövénykerítést akarsz készíteni, ültess tuját, magyalfát, eukaliptuszt vagy Cryptomeriát.
Az örökzöld fa ideális választás dekoratív és funkcionális sövénykerítések készítéséhez. Ha sövénykerítést akarsz készíteni, ültess tuját, magyalfát, eukaliptuszt vagy Cryptomeriát.
A könnyezőpálma (Monstera deliciosa) a mexikói esőerdők őshonos növénye. Gyönyörű levelei és termete miatt dzsungelhatást hoz a lakásba, de nem árt vigyázni vele, mert egyes részei mérgezők!
A kutyáink által fogyasztott élelmiszerek – beleértve a zöldségeket is – nagyon fontosak egészségük és élettartamuk szempontjából. Míg néhány zöldségféle nagyon hasznos, vannak mások, melyek apró emésztési problémákat, esetleg súlyos betegségeket vagy éppen halált okozhatnak, ha négylábú barátaink elfogyasztják.
A keményítőben gazdag, édes és zamatos zöldborsó egyike a legősibb kultúrnövényeknek. Ezt a hüvelyes zöldségfélét finom és tápláló magvaiért termesztik ősidők óta. Mára egyike a legnépszerűbb termesztett növényeknek, úgy a mérsékelt, mint a fél-trópusi égöv alatt.
Spenóttorta: 70 dkg spenót levél, 50 dkg krémsajt, 10 dkg reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma, 5 db tojás, 50 dkg leveles tészta. A leveles tésztával kibélelünk egy tortaformát. A spenótleveleket megpároljuk, majd hozzáadjuk a sajtot, az összeaprított hagymát, és sóval, borssal fűszerezzük. A kész masszát beleborítjuk a leveles tésztával kibélelt tortaformába, majd a spenótba kis mélyedéseket csinálunk, amelyekbe beleütjük a tojásokat. A massza tetejére is tészta kerül, aminek a közepébe egy kis lyukat vágunk. 200 C-on, 50 percig sütjük.
A crossandra kedveli a világos de nem tűző napos helyet és a sok párát. Ha száraz levegő és a túl locsolás éri, akkkor elhullajtja a levelét. A hajtásokat vissza lehet vágni, szaporításával nem érdemes foglalkozni, bonyolult és nem túl sikeres. Édenkertész
Kedves Berni! Az avokádófa általában 4-6 éves korban fordul termőre; virágzás után kb 6-9 hónap múlva lehet leszedni a termését.
A paradicsom piros színanyagát a likopin adja, mely a karotinoidok családjába tartozó, aciklikus szerkezetű élelmiszeralkotó bioaktív vegyület. A likopin a növényekben a fotoszintézis folyamata során felhasználja a fényt, és védi a sejteket az UV-sugárzástól. A likopin bioszintézisét számos tényező befolyásolja, ezek közül az egyik legjelentősebb a hőmérséklet. A bogyók felszínhőmérséklete meghatározza a likopin szintézisét. Minél nagyobb mértékben és minél hosszabb ideig haladja meg a bogyókat ért hőmérséklet a 30-32°C-ot, annál kisebb lesz a paradicsom likopintartalma.
Nincs semmi gond vele. A lepkék virágzásához az éjszakai és nappali hőmérséklet között legalább 12-15 fok különbségnek kell lennie kb. 3 héten keresztül. Ez a mi viszonyaink között általában ősszel történik.Várni kell addig,vagy éjszakára hűvös helyre(pincébe)vinni,akkor lehet gyorsítani a virágzást.
A képen szereplő növény egy viaszvirág: Hoya compacta Közepesen öntözzük. Magas páratartalmat igényel, száraz helyen rendszeresen permetezzük a leveleit. Fényigénye nagy. Hőigénye közepes. A növény dugvánnyal szaporítható.