3061. Tökfajták: ez a különbség a nyári és a téli tökök között
Bár a tök egy gyümölcs, a zöldségek családjába tartozik, és számos fajtája ismert. Ahhoz, hogy minél többet megtudjunk a tökről, olvassuk el az alábbi cikket!
Bár a tök egy gyümölcs, a zöldségek családjába tartozik, és számos fajtája ismert. Ahhoz, hogy minél többet megtudjunk a tökről, olvassuk el az alábbi cikket!
Valóban azok, aminek nevezzük őket, diók? Pontosan használva a szót, igen! De valami oknál fogva mégis inkább a makk elnevezést használjuk.
Alábbi cikkünk a nyírfák szerkezetére, fajtáira és betegségeire vonatkozó információkat tartalmaz. A világ majdnem minden részén megtalálható nyírfa nagyon népszerű, és sokféleképpen hasznosítják. Olvassuk el a legérdekesebb tudnivalókat, amelyek a nyírfákról szólnak...
A mitológiában gyógyászati és gazdasági felhasználásukkal kapcsolatban említik őket. A szomorúfűz nagyon érdekes és szép növény. Tudjunk meg többet erről a csodálatos fáról, amlely bár Kínában őshonos, Észak-Amerika nagy részén megtalálható..
Több legenda és történet kapcsolódik a karácsonyhoz. Cikkünkben most a fagyöngyöt vesszük nagyító alá, és bebizonyítjuk, hogy a fagyöngy sokkal több, mint a rózsaszín felhők és a titkon remélt csókok tárháza!
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.