3116. Mikor van a hálaadás napja? Elmondjuk
Mint azt a neve is sugallja, a hálaadás napja egy olyan nap, amikor hálát adunk valamiért. Hol és miért ünneplik?
Mint azt a neve is sugallja, a hálaadás napja egy olyan nap, amikor hálát adunk valamiért. Hol és miért ünneplik?
A Hálaadás napjának megünneplésében egyre fontosabb szerepet tölt be a vacsoraasztal feldíszítése. A következőkben néhány hálaadásnapi asztali dekorációs ötletet szeretnénk megosztani.
Hálaadásnapi vacsorát tervezgetünk, de meg akarjuk kímélni magunkat az ünnepek bonyolult főzési rituáléjától? Készítsünk gorgonzólás-körtés salátát, pikáns zöldségekkel készült sült pulykát, gyömbéres áfonyaszószt vagy kókusztejjel készült burgonyapürét.
A tündérekről, elfekről és angyalkákról általában kedves mesék jutnak az eszünkbe, ahol ezek a parányi jóságos csodalények varázspálcával teljesítik a jó emberek kívánságait.
A jó szakkönyv nagy segítség a gazdának és a hobbi-kertészeknek egyaránt! A megfelelően megválasztott növényvédelemmel és növény-kondícionálással kiváló minőségű, jó beltartalmi értékű zöldségfélék és gyümölcsök termeszthetők. A kártevők és kórokozók ellen nem csak veszélyes szerekkel védekezhetünk, hanem léteznek olyan növényvédelmi megoldások is, melyek használatával nemcsak saját egészségünket, hanem a környezetet is megóvhatjuk a szükségtelen vegyszermaradékoktól.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.