3131. Karácsonyi kerti dekor: így lesz ünnepi hangulat a kertben!
Igazi karácsonyi hangulat nincsen hó nélkül, de ha a korábbi évekhez hasonlóan nem esik idén sem decemberben hó néhány apró trükkel belecsempészhetjük az ünnepi feelinget a kertbe.
Igazi karácsonyi hangulat nincsen hó nélkül, de ha a korábbi évekhez hasonlóan nem esik idén sem decemberben hó néhány apró trükkel belecsempészhetjük az ünnepi feelinget a kertbe.
Amikor szóba kerül az ünnepi dekoráció, a koszorúk igazi kedvenceknek számítanak. Szinte mindannyiunknak van egy - két koszorú a díszítési „arzenálunkban". Lássunk néhány új ötletet koszorúk készítésére!
Az ünnepek közeledtével egyre többen szeretnének valami különlegeset készíteni a család számára. A következőkben a narancstorta elkészítését mutatjuk be!
Mennyire ismerjük a karácsony ünnepét, és az azzal kapcsolatos tényeket, történeteket? A következő kérdésekkel könnyen letesztelhetjük tudásunkat. Természetesen a kérdések után a válaszokat is megtalálhatjuk, de az emberi késztetésünket legyőzve, kezdjük előbb a kérdésekkel!
A karácsonyi ünnepek közeledtével az emberek ajándékoznak, ünnepelnek és örömet szereznek másoknak. Ebbe szeretnénk mi is bekapcsolódni, ezért összegyűjtöttünk néhány karácsonyi díszkészítési ötletet.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.