3156. A somfa (Cornus florida) története
Általában minden fának megvan a saját érdekes története. Nos, ez a somfáról különösen elmondható, hisz látványos szépségétől eltekintve nevéhez számtalan történet is fűződik.
Általában minden fának megvan a saját érdekes története. Nos, ez a somfáról különösen elmondható, hisz látványos szépségétől eltekintve nevéhez számtalan történet is fűződik.
A furcsaság relatív fogalom. Ami egyes embereknek furcsának tűnik, másoknak természetes. A növények birodalmában viszont van néhány faj, melyről a legtöbb ember elismerné, hogy megérdemlik a „nagyon is különös” jelzőt.
Készítsünk könnyen és gyorsan gyömölcsös-csokoládés kosarat! Lehet, hogy elsőre túl nehéznek tűnik, de azonnal bebizonyítjuk, hogy nem az!
Bemutatunk néhány ötletet, amelyek alkalmazásával megvédhetjük növényeinket a fagy okozta elváltozásoktól. Egy kevés előkészülettel és szeretetteljes gondoskodással növényeink túlélik a hideg telet, és tavasszal készen állnak majd a virágzásra.
Sokan egyetértenek abban, hogy az egyik legsikeresebb kerti fűszerünk a csípős paprika. Ettől a növénytől még a rovarok is távol maradnak. A paprika legtöbb fajtája könnyen termeszthető, és az első kemény fagy beálltáig szinte csak a termés szedésével kell foglalkozzunk.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.