3156. A somfa (Cornus florida) története
Általában minden fának megvan a saját érdekes története. Nos, ez a somfáról különösen elmondható, hisz látványos szépségétől eltekintve nevéhez számtalan történet is fűződik.
Általában minden fának megvan a saját érdekes története. Nos, ez a somfáról különösen elmondható, hisz látványos szépségétől eltekintve nevéhez számtalan történet is fűződik.
A furcsaság relatív fogalom. Ami egyes embereknek furcsának tűnik, másoknak természetes. A növények birodalmában viszont van néhány faj, melyről a legtöbb ember elismerné, hogy megérdemlik a „nagyon is különös” jelzőt.
Készítsünk könnyen és gyorsan gyömölcsös-csokoládés kosarat! Lehet, hogy elsőre túl nehéznek tűnik, de azonnal bebizonyítjuk, hogy nem az!
Bemutatunk néhány ötletet, amelyek alkalmazásával megvédhetjük növényeinket a fagy okozta elváltozásoktól. Egy kevés előkészülettel és szeretetteljes gondoskodással növényeink túlélik a hideg telet, és tavasszal készen állnak majd a virágzásra.
Sokan egyetértenek abban, hogy az egyik legsikeresebb kerti fűszerünk a csípős paprika. Ettől a növénytől még a rovarok is távol maradnak. A paprika legtöbb fajtája könnyen termeszthető, és az első kemény fagy beálltáig szinte csak a termés szedésével kell foglalkozzunk.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.