3201. A ginseng növény
A történészek szerint a ginsenget észak-Kína hegyeiben fedezték fel körülbelül 5000 évvel ezelőtt. Ennek a népszerű gyógynövénynek főként a gyökerét használják fel.
A történészek szerint a ginsenget észak-Kína hegyeiben fedezték fel körülbelül 5000 évvel ezelőtt. Ennek a népszerű gyógynövénynek főként a gyökerét használják fel.
Hozzávalók: 3-4 darab sárgarépa, 2 darab krumpli, 1 gerezd fokhagyma, 1 kanál rizs, 1 kiskanál vaj, só.
2011. február 3.-án megrendezésre került az I. Országos Kertészeti és Öntözéstechnikai Konferencia. A rendezvény célja, hogy a kertészeti és öntözéstechnikai újdonságok bemutatása mellett korszerű, eredeti marketing és értékesítési ismeretek átadásával segítse a kertészeket. A konferencia telt házzal, több mint 110 kertészeti cég, 140 ember részvételével zajlott le.
Egy mondatban így lehet összefoglalni a Konyhakiállítást, amely 2011-ben is változatos és élményekben gazdag módon kalauzolja el látogatóit a konyha világába.
A Magyar Orchidea Társaság idén tavasszal is pompás orchidea fesztiváljával és vásárával búcsúztatja el a hosszú, hideg telet. A látogatók egy egész hétvégén át gyönyörködhetnek majd a színes virágokban - és ahogy azt már megszokhatták, meg is vásárolhatják a nekik legjobban tetsző csodálatos növényeket, melyeket magyar, tajvani, argentin, ecuadori, venezuelai és német kereskedők kínálnak óriási választékban.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.