3221. A növényorvoslás szerepe a kertben és nagyüzemben
Napjainkban szerencsésen nő azok tábora, akik mind több időt szeretnének eltölteni a szabadban, a természetben keresik a felfrissülést, a szép környezet nyújtotta élményeket.
Napjainkban szerencsésen nő azok tábora, akik mind több időt szeretnének eltölteni a szabadban, a természetben keresik a felfrissülést, a szép környezet nyújtotta élményeket.
A Szahara, ahogy azt mindannyian tudjuk, a világ legnagyobb forróövi sivataga. Óriási kiterjedésű, területe nem kevesebb, mint 8,6 millió négyzetkilométer. Az alábbi cikkben a Szahara sivatag növényeiről olvashatunk.
Megszokott helyen, a Papp László Sportarénában 2011. március 18-20 között harmadik alkalommal kerül sor minden eddiginél nagyobb szabású orchidea kiállításra, idén a Substral támogatásával.
Hozzávalók: 50 deka vaníliás cukor, 15 dl víz, 50 deka tejpor, 10 deka kakaó, 15-20 deka durvára tört mogyoró vagy dió, 10 deka vaj, 0, 5 deka szőlőcukor vagy 15 ml citromlé, 1 csomag vaníliás cukor, 20 ml rum.
Határozott a kormány az árvízvédelmi beruházásokról a Sajó völgyében. A munkákra összesen 7,3 milliárd forintot biztosít az állam 2011-ben. Az intézkedések hosszútávon szavatolhatják az érintett települések árvízi biztonságát.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.