3231. Ezekkel a tűzifákkal lehet a legjobban télen fűteni! Ennyibe kerülnek 2023-ban
Nem mindegy milyen fajtájú a tűzifa és mennyi a nedvességtartalma, ha fűteni szeretnénk vele. Hogy jobban kiszáradjon, érdemes még nyáron beszerezni.
Nem mindegy milyen fajtájú a tűzifa és mennyi a nedvességtartalma, ha fűteni szeretnénk vele. Hogy jobban kiszáradjon, érdemes még nyáron beszerezni.
A szibériai csillagvirág (Scilla Sibirica) vagy nevezik még bókoló csillagvirágnak is, rendszertanilag a liliomvirágúak Liliales) rendjébe, a liliomfélék (Liliaceae) családjába és ezen belül pedig a csillagvirág (Scilla) nemzetségbe tartozó növényfaj. Mivel rendszertani elnevezése a közismertebb ezért a továbbiakban ezt használjuk majd.
Hozzávalók: 3 darab krumpli, 2-3 darab alma, 1 üveg borsó, 1 db kukorica, 3-4 db savanyú uborka, 1 db paradicsom, ételízesitő, bors, saláta, mustár, majonéz, tejföl.
Az ámpolna gyertyavirág (Ceropegia woodii) a selyemkórófélék családjába tartozó, akár 2 m hosszúra is megnövő csüngő növény. Ismerkedjünk hát meg vele!
Az elmúlt évben több mint 25%-kal esett vissza a magyar kertészek és öntözőtelepítők forgalma, melynek következtében sokan „lehúzták a rolót.” Van-e kiút ebből a szorongató helyzetből?
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.