3281. Töltött káposzta picit másképp - piaci árak
Hozzávalók: 2 kg darált sertéshús, 800 g hagyma, 400 g rizs, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, kapor, babérlevél, néhány evőkanál paradicsompüré, 2 kicsi fej savanyúkáposzta.
Hozzávalók: 2 kg darált sertéshús, 800 g hagyma, 400 g rizs, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, kapor, babérlevél, néhány evőkanál paradicsompüré, 2 kicsi fej savanyúkáposzta.
Új hagyományt teremtve, a szilva és az abból készült hungarikum, a szilvapálinka játssza a főszerepet a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 5-8 között. A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak, de újdonságként megkóstolhatják az Év Szilvapálinkáját is, amelyet közösen készítenek Magyarország pálinkafőzői.
Egyedül az alma az a gyümölcs, amit más ételekkel is együtt fogyaszthatunk, mindezt anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban megtállapították róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
A 2011-es Újbudai Dísznövény és Kertészeti Kiállítás és Vásár részletes programajánlója.
Gyakran előfordul, hogy kertünkbe venni szeretnénk valamit, de hirtelen azt sem tudjuk, hogy merre is induljunk. Szerencsére mindig találni olyan kertészeti szaküzleteket, ahol sok minden beszerezhető, ilyen a Hungaroplant Kft. is.
3 az 1-ben könyvet nem igazán tudok Önnek ajánlani. A Cser Kiadó témakörönként megjelentetett jól használható könyveket, ezeket tudnám javasolni. <p>Lombos fák, cserjék címmel pedig a Botanika kiadó jelentetett meg 4. kiadásban az új fajták leírásával bővített könyvet.
A tulipánok és sok más hagymás növénynél fontos, hogy 2-3 évente elvirágzás után vegyük fel hagymáikat a földből, szárítsuk ki, és hűvös helyen ´nyaraltassuk´, majd ősszel ültessük el őket. A következő évben ismét teljes pompával fognak virítani.
A borókaféléket a magvetésen kívül őszi hidegágyi vagy téli üvegházi duványozással lehet szaporítani. Tavasszal is lehetséges a szaporítás: áprilisban-májusban a friss hajtásról szedett dugvány még ugyanabban az évben meggyökeresedhet. A rosszul szaporodó fajtákat üvegházakban oltják.
A közönséges dió meleg- és fényigényes. Mélyrétegű, tápdús nem túl nedves talajt kedvel. Az átültetést és a metszést rosszúl tűri. Amennyiben több környezeti elvárásában is hiányt szenved, könnyen előfordul, hogy nem fejlődik rendesen.
Valószínű a diófáját a dió gnomóniás betegsége támadta meg, amely 3-4 mm-es barna szegélyű foltok megjelenésével kezdődik, amelyek később felfedezhetők lesznek a hajtásokon majd a gyümölcs húsán(zöld külső burkán) is.<p> A fertőzési források a lehullott levelek, ezért is érdemes ezt ősszel elégetni. Ha ez elmarad, az eredményes védekezéhez a lombot fertőtleníteni kell, lombhullás után DNOC, benomil vagy tiofanát-metil hatóanyag-tartalmú szerekkel kell permetezni.