3281. Töltött káposzta picit másképp - piaci árak
Hozzávalók: 2 kg darált sertéshús, 800 g hagyma, 400 g rizs, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, kapor, babérlevél, néhány evőkanál paradicsompüré, 2 kicsi fej savanyúkáposzta.
Hozzávalók: 2 kg darált sertéshús, 800 g hagyma, 400 g rizs, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, kapor, babérlevél, néhány evőkanál paradicsompüré, 2 kicsi fej savanyúkáposzta.
Új hagyományt teremtve, a szilva és az abból készült hungarikum, a szilvapálinka játssza a főszerepet a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 5-8 között. A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak, de újdonságként megkóstolhatják az Év Szilvapálinkáját is, amelyet közösen készítenek Magyarország pálinkafőzői.
Egyedül az alma az a gyümölcs, amit más ételekkel is együtt fogyaszthatunk, mindezt anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban megtállapították róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
A 2011-es Újbudai Dísznövény és Kertészeti Kiállítás és Vásár részletes programajánlója.
Gyakran előfordul, hogy kertünkbe venni szeretnénk valamit, de hirtelen azt sem tudjuk, hogy merre is induljunk. Szerencsére mindig találni olyan kertészeti szaküzleteket, ahol sok minden beszerezhető, ilyen a Hungaroplant Kft. is.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.