3281. Töltött káposzta picit másképp - piaci árak
Hozzávalók: 2 kg darált sertéshús, 800 g hagyma, 400 g rizs, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, kapor, babérlevél, néhány evőkanál paradicsompüré, 2 kicsi fej savanyúkáposzta.
Hozzávalók: 2 kg darált sertéshús, 800 g hagyma, 400 g rizs, só, bors, pirospaprika, kakukkfű, kapor, babérlevél, néhány evőkanál paradicsompüré, 2 kicsi fej savanyúkáposzta.
Új hagyományt teremtve, a szilva és az abból készült hungarikum, a szilvapálinka játssza a főszerepet a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 5-8 között. A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak, de újdonságként megkóstolhatják az Év Szilvapálinkáját is, amelyet közösen készítenek Magyarország pálinkafőzői.
Egyedül az alma az a gyümölcs, amit más ételekkel is együtt fogyaszthatunk, mindezt anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban megtállapították róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
A 2011-es Újbudai Dísznövény és Kertészeti Kiállítás és Vásár részletes programajánlója.
Gyakran előfordul, hogy kertünkbe venni szeretnénk valamit, de hirtelen azt sem tudjuk, hogy merre is induljunk. Szerencsére mindig találni olyan kertészeti szaküzleteket, ahol sok minden beszerezhető, ilyen a Hungaroplant Kft. is.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.