3301. Bruschetta, a tökéletes reggeli
Hozzávalók: kenyér, vaj, reszelt sajt, egy csirkemell, érett friss paradicsomok, fokhagyma, friss petrezselyemzöld.
Hozzávalók: kenyér, vaj, reszelt sajt, egy csirkemell, érett friss paradicsomok, fokhagyma, friss petrezselyemzöld.
Régen azt hittük, hogy a víz a természet örök, kiapadhatatlan tartaléka. Manapság már szerencsére másként látjuk a dolgokat...
Az ideális környezet a zöldségek számára, ha a konyhakert déli fekvésű vagyis, ha napsütéses helyen terül el. Ellenben, ha nem áll rendelkezésre egy ilyen terület, akkor a siker kulcsa abban rejlik, hogy a kertésznek olyan zöldségeket kell termesztenie, amelyek kevesebb napfényt igényelnek.
Már biztosan sokan hallottak arról a vegyszer menetes, környezetbarát megoldásról, amikor hasznos fonálférgek segítségével vesszük fel a harcot a talajban élő rovarlárvák ellen. Lássuk, hogyan is működik ez a valóságban!
Nem kell nagy kertésznek lenni ahhoz, hogy kertünket úgy megtervezzük, hogy az egész évben színes legyen. Ebben a cikkünkben Megyeri Szabolcs kertészmérnök arról mesél, hogy miért is nagyszerű megoldás kertekbe vagy utcafronti ágyásokba piros vagy sárga vesszejű somot ültetni.
Nem tudom kitől kapta a "megfelelő" közeg tippet, de én úgy látom, hogy a növény valamilyen homokos kaktuszföldszerűségben van. Sajnos nem ez a megfelelő közeg a növénynek, de mivel már elsárgult, így csak egy gyors mentési kísérletként: azonnal kiszedni a talajból, lemosni a gyökeréről mindent, megszárítani a növényt, majd gombaölőszerrel lepermetezni! Ezután párás helyen, de szárazon tartani legalább 2-3 napig, és csak utána ültetni egy sokkal szellősebb, darabosabb ültetőközegbe, amely ne tartalmazzon virágföldet.
Jó lett volna télire világos, de hűvös - 10 °C körüli - helyen elhelyezni. A fűtött lakás túl meleg volt számára, és emiatt valószínüleg több locsolást igényelt volna. A túl laza, tőzeges föld is okozhatta a növény halálát: a fűtött lakásban nem tartotta a vizet a növény igényeinek megfelelően, és valószínűleg az már nem él. Gergely Díszfaiskola Gödöllő
Tudomásom szerint a növény levélnyelét fogyasztják, sütemény, kompót, leves formájában. Magát a levelet csak kora tavasszal, mert később a sok oxálsav miatt hashajtó hatású. Üdvözlettel: Növényorvos
Kedves Evika! A képen egy koreai labdarózsa (viburnum carlesii) látható.
Kedves Érdeklődő! A csúcsok leveleit meg kell vizsgálni, szét kell hajtani, hogy látható-e bennük levéltetű. A tetvek jelenlétét jelzi az is, ha hangyákkal találkozunk a hajtásokon. A kórokozók ellen rovarölő szerekkel lehet védekezni.