3321. Biotár IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál
Az idei évben – hagyományosan június hónapban - már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Biotár Országos Öko Expo és Bio Fesztivál.
Az idei évben – hagyományosan június hónapban - már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Biotár Országos Öko Expo és Bio Fesztivál.
Kaktuszgyűjtők lelkes csoportja pont 40 évvel ezelőtt gondolta úgy, hogy létrehoznak egy olyan közösséget, ahol hobbijukat, szenvedélyüket, a kaktuszgyűjtés örömeit oszthatják meg egymással és az érdeklődő közönséggel.
Sokszor gondot okoz, hogy milyen műtrágyát válasszunk növényeink számára. Íme néhány tipp arra nézve, hogyan is gondozzuk évelő növényeinket egészséges fejlődésük érdekében.
A mai rohanó világunkban sok embernek nem marad sok ideje a növényei gondozására. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az ajándékba kapott vagy vásárolt szobanövények elsárgulnak, rosszabb esetben el is pusztulnak. Lássuk, mit tehetünk, hogy az ilyen eseteket elkerüljük!
Hozzávalók: 28 dkg liszt, 15 dkg margarin, 8 dkg glukon, fél zacskó sütőpor, fél citromnak a leve, 1 tojás, 15 dkg kókuszreszelék, 1 tasak vaníliás cukor.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.