3321. Biotár IV. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál
Az idei évben – hagyományosan június hónapban - már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Biotár Országos Öko Expo és Bio Fesztivál.
Az idei évben – hagyományosan június hónapban - már negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Biotár Országos Öko Expo és Bio Fesztivál.
Kaktuszgyűjtők lelkes csoportja pont 40 évvel ezelőtt gondolta úgy, hogy létrehoznak egy olyan közösséget, ahol hobbijukat, szenvedélyüket, a kaktuszgyűjtés örömeit oszthatják meg egymással és az érdeklődő közönséggel.
Sokszor gondot okoz, hogy milyen műtrágyát válasszunk növényeink számára. Íme néhány tipp arra nézve, hogyan is gondozzuk évelő növényeinket egészséges fejlődésük érdekében.
A mai rohanó világunkban sok embernek nem marad sok ideje a növényei gondozására. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az ajándékba kapott vagy vásárolt szobanövények elsárgulnak, rosszabb esetben el is pusztulnak. Lássuk, mit tehetünk, hogy az ilyen eseteket elkerüljük!
Hozzávalók: 28 dkg liszt, 15 dkg margarin, 8 dkg glukon, fél zacskó sütőpor, fél citromnak a leve, 1 tojás, 15 dkg kókuszreszelék, 1 tasak vaníliás cukor.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.