3351. Májas-cukkínis finomság - piaci árak
Hozzávalók: 3 cukkini, 2 tojás, durvára vágott mandula, 30 dkg sajt, fél kiló máj, 40 dkg vegyes zöldség, ízlés szerint pedig só, bors és bazsalikom.
Hozzávalók: 3 cukkini, 2 tojás, durvára vágott mandula, 30 dkg sajt, fél kiló máj, 40 dkg vegyes zöldség, ízlés szerint pedig só, bors és bazsalikom.
Sokan szeretnék fürdőszobájukat is szobanövényekkel díszíteni, de félnek, hogy a párás, nedves levegő elpusztítja a növényeket. A titok nyitja viszont nem annyira a gondozásban, mint a növény választásában áll!
Habár a parlagfű virágzása odébb van, a növény irtásának az ideje viszont már elkezdődött. Megkérünk minden állapolgárt, hogy tekintse feladatának, hogy a saját területén megtalálható parlagfüvet kigyomlálja!
Egy gyakori kérdés, amit sokan feltesznek, hogy miért nem virágzik a növényünk. Íme, néhány tipp, melyek segítségével a kertjeinkben lévő növényeket virágzásba boríthatjuk.
A bodzát különösebben nem kell bemutatni senkinek. Tavasz vége felé a bodzaszörp neve sokaknak ismerősen cseng, de vajon hányan tudják azt, hogy milyen gyógyító hatásai vannak ennek a növénynek. Lássuk hát, mit is tud a bodza!
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.