3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
Az oregoni hamisciprus (Chamaecyparis lawsoniana) Ellwodii fajtája rendkívül igényes fajta: páraigényes, nem jól bírja a nyári hőséget és a téli nagy fagyokat. Általában nem betegség vagy kártevő károsítja, hanem a környezeti feltételeket, a szennyezett levegőt nem bírja. A kivágott elszáradt részek kedvezőtlen körülmények között valóban nem nagyon pótlódnak, ezért érdemes a klímánkat jobban bíró oszlopos fajtát ültetni, mint pl,a borókák közül a közönséges boróka (Juniperus communis ´Bakony´ nevű hazai nemesítésű fajtáját, vagy ´Stricta´ nevű, tömött, keskeny oszlopú fajtáját. Hasonlóan ellenálló a virgíniai boróka (Juniperus virginiana) ´Springbank´ vagy ´Blue Heaven´ kékes-ezüstös fajtái.
A Rossioglossumok mérsékeltházi orchideák. Ez a hibrid a williamsianum, valamint grande keresztezése. Jól virágzó fajta, évente kétszer is hajlamos akár az öreg bulbából is újra virágozni. Szobában könnyen tartható, rendszeres esővizes tápanyagutánpótlást igényel, heti egyszeri bőséges öntözés mellett. Közepes a fényigenye, télen tartható akár hűvösebb helyen is.
Bár a bonsaiként nevelt fák nagy része nem sóérzékeny, legjobb az esővíz, ha van mód az összegyűjtésre. Ha nincsen, érdemes állott, forralt csapvízzel öntözni. Különböző költségigényes vízkezelési módok léteznek, úgymint reverzozmózis berendezés vagy ioncserés gyantás oszlopok. Az ásványvízzel való öntözés nem javasolt.
A leírás alapján a szilvafán a bábaszilva, más néven a táskásodás jelent meg: a gyümölcsök az egészséges gyümölcsnél nagyobbak, deformáltak, ráncos felületűek, zöldek, később megbarnulnak. Az ilyen szilváknak nincs kőmagja! Lehullanak vagy a fán száradnak meg és terjesztik a betegségeket, főleg a házikertekben. A beteg gyümölcsöket meg kell semmisíteni és a fákat lombhullás után meg kell permetezni réztartalmú gombaölő szerrel, amelyek közül a legismertebb a bordói lé.
A Miltoniát - ha kellően fejlett, azaz elegendően nagy tő - tőosztással lehet szaporítani. A dudor a tövénél egy ún. álhagyma, azaz bulba, amely nedvesség és tápanyag raktározására szolgál. További kérdésekkel forduljon bizalommal speciális orchidea kertészetünkhöz a 06 30 948 3695-ös számon.