3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
Sajnos citromnád nevű növényt nem ismerek, de ha a latin nevét is meg tudná írni, akkor könnyebben beazonosíthatnánk a növényét.
A tölcsérjázmin vagy meténggyökér (Mandevilla) Amerika trópusi részeiről származik, tehát meleget, világos helyet és bő csapadékot kíván - ezt nyáron a szabadban könnyen meg is tudjuk neki adni. Télen viszont védett helyet kell számára keresnünk, de mivel a kellő páratartalmat a lakásban ritkán tudunk biztosítani, jobb ha télire hűvös - 10-15 fok közötti helyen tartjuk, ritkábban, de locsoljuk. A leveleinek hullatása is a meleg, szobai levegő az okozója. Az ellentmondó tanácsoknak is valószínű az "eltérő" téli-nyári tartás az oka.
A talajban élő élősködőktől a legegyszerűbben a talaj cseréjével lehet megszabadulni. A meglévő talajt a beültetés (felhasználás) előtt a talajt 100 °C körüli gőzben 30-40 pereces kezeléssel mentesíteni lehet a kártevőktől. A kezelés háztartási sütőben is elvégezhető. Remélhetőleg megtérül a sok ráfordított energia és túléli a fikusz a kezelést.
A növény a Paphiopedilumok nemzetségéhez tartozik(valószínű egy nagyvirágu hibrid),amely elvirágzása után hozott uj sarjnövény felnőtté válásakor (időtartama kb.9 hónap) fog újból virágozni .nem ragaszkodik az átlátszó cseréphez.hőmérsékleti igénye:15-25 fok.Nem pára és fényigényes,nem szereti ha a levelei vizesek.
1. Mammillaria sp., 2. Mammillaria elongata, 3. Pachycereus pringlei (?) Ficzere Miklós