3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
Kedves Pápai Andrásné! Szerintem az moha, legfőképpen, ha esetleg árnyékos helyen van. Saját tapasztalataim szerint a Damisol vas, öntözőkannában kijuttatva a legjobb! Olcsó és eltűnteti a mohát. A kellően higított vasat egyszerűen rá kell öntözni a mohás részre.
Üdvözlöm! Ha az egynyári porcsinra gondolt (Portulaca grandiflora), akkor nagyobb kertészetekben meg tudja venni a palántát, illetve vetni tud magot, ami nagyon könnyen kikel és könnyen gondozható. Én a Fitolandban láttam! Az Omega 3 tartalom miatt én a lenmagot ajánlom, egy zacskó egész és egy zacskó darált magot keverve napi 1-2 evőkanállal kell enni, étkezés közben, vagy után! Nekem bevállt.
Általában a gyümölcsfákat mind tavasszal, mind ősszel elültethetjük, nem lehet azt mondani, hogy az egyik jobb, mint a másik. A lényeg, hogy tavasszal, még a rügyek megjelenése előtt, míg ősszel a levelek elhullását követően kell elültetni a gyümölcsfákat. Az ültetéskori vízfürdő mindkét esetben kötelező. Ültetéskor, és utána is, a talajt tömöríteni kell, ha üreges marad a föld a csemete körül, akkor az a növény gyors elpusztulását okozhatja. A gödör legyen kb. 70-80 cm mély, átmérője pedig a gyökérrész kétszerese. A földet meg is trágyázhatja, komposztált talajt is tehet a csemete köré.
Kedves Anikó! Ez a növény trópusi meleg és párás helyről származik, Ázsiából. Az a javaslatom, hogy emelje a hőmérsékletet, legalább 20 °C-ra, télen heti egyszer öntözze, és világos helyen legyen, de ne érje közvetlen napfény. A kép alapján tartási hiba miatt hullik, és nem valami kórokozó miatt. Minden nap szereti, ha kicsit állott vízzel megspriccelik. Havonta egyszer lehet neki adni tápoldatot, tavasztól, hetente. A huzattól óvni kell.
A diófa metszése valamennyire eltér a többi gyümölcsfától, mivel nem szabad tavasszal metszeni. A lehető legjobb időpont a metszésre augusztus vége, szeptember eleje. Ennek az az oka, hogy tavasszal a diófa nagyon nedvedzik a nagy gyökérnyomás következtében. Ha ilyenkor metszenénk meg, akkor túl nagy sebet ejtenénk rajta, és a rengeteg nedvességvesztés miatt a fa belepusztulhat. A kifolyó nedv akadályozza a seb gyógyulását, így az nem képes begyógyulni. Ősszel a nedvkeringés már kevésbé intenzív, ezért a fán okozott sebhelyeknek van idejük begyógyulni a téli hideg beálltáig.