3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
Kedves Buriánné! Az ötlet nagyon jó! A kaszadékot terítse el és tavasszal forgassa be, de még tőzeggel is dúsítanám, a talaj szerkezet javítása érdekében, de ezt csak tavasszal érdemes megtenni. A mulcsozás egyébként egy folyamat és mulcsozni szoktak még: kéreggel, szalmával, papírral, stb. A talaj takarást jelenti a mulcsozás! Kapcsolódó cikk: Vigyázz! ... Kész!! ... Kérgezz!!!
Kedves Turcsányi Sándor! Oldalunk elsősorban magazin jellegű, faiskolákkal, kertészetekkel kevésbé vagyunk kapcsolatban. Viszont ez a két szilvafajta hazánkban még nem igazán terjedt el, ezért is van az, hogy a főbb kertészetekben nem találhatók meg.
Tekintettel a kérdések számára és hosszúságára, javaslom, hogy telefonon keressen meg minket a 06-20-339-8323 számon, munkaidőben. Üdvözlettel: Gergely Díszfaiskola
Kedves Gyergyák József! Ha jól gondolom, akkor a fa keveset termett! A 20 éves fa eléggé öreg már, a metszéssel lehet "ifjítani", hogy a termőképessége jobb legyen, de nagyon sok befolyásoló tényező van: betegségek, a fa állapota, talaj, víz stb. Szerintem még adjon neki időt, tavasszal pedig ifjítsa meg metszéssel!
Mindkét esetben legalább 4-5 cm gyökérhossz esetén célszerű a leválasztás.