3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
Kertész lévén azt tudom javasolni, hogy mézet olyan helyről vegyen, ahol ismeri a méhészt vagy többet lehet tudni a méz származásáról. Ha egy méz nagyon ´folyós´, az már gyanús lehet, hogy esetleg fel van higítva. A leginkább megbízható, ha számunkra már bizonyított méhésztől vásárolunk.
Erkélyen, cserépben is lehet nevelni, de mivel fázós, kemény fagyok esetén van esélye a visszafagyásra. Ezt megelőzhetjük az alábbi módszerrel: Ha mégis szeretnénk cserépben tartani, télen, mikor hosszan tartó minusz 5-10 fok alatti hőmérsékletet igérnek a meteorológusok, vigyük védettebb helyre, vagy takarjuk be alaposan a cserepét, s majd a fagyok elmúltával tehetjük ki ismét erkélyünkre. Még náhány hasznos infó a rozmaringról: A rozmaring átteleltetése Kedvencünk a rozmaring: hogyan neveljük, szaporítsuk, mire használhatjuk? Hogyan termesszünk otthon rozmaringot?
A zamioculxas szukkulens növény rizómájában raktározza a vizet, leveleit viaszréteg védi. Szépen, de lassan fejlődik a számára ideális 20-24 fokos hőmérsékleten, laza szerkezetű homokos, szerves anyagban gazdag talajon, világos helyen. Rendszeres öntözést igényel de csak akkor öntözzük, ha talaját száraznak érzékeljük. A szárazságot túléli. De túlöntözni sem szabad. Ha folyamatosan nedvesen tartjuk, levélsárgulással reagál, esetenként gumórothadás is felléphet. Az ablak közeli huzatra levélhullással válaszol. Mivel betegségekkel szemben ellenálló növény, lehetséges. hogy növényének élettani problémája van.
A leander szaporítása nagyon egyszerű: a május-júniusban levágott hajtások vízbe állítva néhány hét alatt gyökeret eresztenek. <p>Bővebben olvashat a leanderről alábbi cikkeinkben:
A flamingó virág virág rézse nemcsak szép hanem gyengén mérgező is, bőr- és nyálkahártya-izgalmat esetleg hányást is okozhat.