3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
A PlanetBio kínálatában talál ökológiai gazdálkodásból származó chia magot: http://www.planetbio.hu/diok-es-magvak/planetbio-chia-magok-organikus-taplalekkiegeszito-100-bio.html. Mexikóban termesztik, családi gazdaságokban, megfelelve az organikus gazdálkodás minden (pl. vegyszermentes) feltételének, de természetesen aprómagkombájn-val takarítják be (mint mondjuk nálunk a kölest vagy a mákot). Az azték zsálya (Salvia hispanica L.) egy egyéves növény, szemben a hazánkban zsályaként ismert orvosi zsályával, ami egy évelő félcserje. Tehát vígan learatható és a következő évben újravethető. Amúgy én is szívesen fogyasztom
Üdvözlöm! Az erkélyen elég problémás a nevelésük, de odafigyeléssel megoldható. Az a lényeg, hogy minden nap öntözze meg és amikor meleg van, akkor reggel és este is. Mivel csak egy cserép föld áll rendelkezésre, ezért rendszeresen tápoldatozza. Nyáron hetente, tavasszal, ősszel hét hetente. A lakásban nem is bírják, tehát mindenképp az erkélyen kell teleltetni őket és kétheti öntözést igényelnek! Ez nagyon fontos a cserepes növényeknél, mert télen amikor kisüt a nap és felmelegszik, akkor a sejtfolyamatok beindulnak, amihez víz kell. A cserépben max fagyott víz van , vagy száraz föld. Gyakorlatilag kiszárad a növény, ezt szokták kifagyásnak elkeresztelni, de ezek nem fagynak meg, csupán víz kell télen is!
Kedves József, nem sikerült képet feltöltenie, kérem ismételje meg. Addig is ezen az oldalon sok leanderbetegség fel van sorolva, képekkel, átfuthatja, hátha megleli, amely Önnél jelentkezett:http://leanderfa.gportal.hu/gindex.php?pg=34588181 Üdvözlettel: Édenkertész
Kedves Ari! A képen egy kőrislevelű juhar (Acer negundo) virágzásban lévő egyede van. Ezekből lesznek a kis helikopterek, ami a magja.
Kedves Hajni! Az első kérdés: A frézia nálunk melegházi dísznövény. Úgy kell a hőmérsékleti igényeit megválasztani, mint mondjuk a fikusznál. Fagyérzékeny, csak tartós jó időben ültesse ki. A második: a krizantémnál a dugványozás a legeredményesebb és legbiztosabb módszer! A magvetés már elég régen volt, ki kellett volna már kelni szerinte. A földbe túrjon bele óvatosan és nézze meg, hogy van-e csíra!