3461. Készítsünk vajas szardíniával töltött uborkát! - piaci árak
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
Hozzávalók: 2 kis uborka, 25 g szardínia (50 g-ot is használhatunk, vegyük ki a konzervből, és csepegtessük le), 300 g vaj, ½ citrom, díszítésnek néhány szelet retek, só, fehér bors
A mai rohanó világban, egyre kevesebb idő jut arra, hogy kertünket gondozgassuk. Azt a kevés kis időt, ami mégis megadatik, nem feltétlen gyomlálással szeretnénk tölteni. Ez érthető. Ebben nyújthat segítséget a fenyőkéreg. De honnan tudjuk, hogy milyet válasszunk, és hogy választásunk biztos célnak megfelelő-e? Segítek!
Az idén 20 éves a Budavári Borfesztivál. Magyarország borászainak színe-java kínálja kóstolásra legszebb borait. A hazai nedűk mellett neves borkereskedők és a díszvendég jóvoltából számos külföldi bor is bemutatásra kerül.
Szeretjük a hagymát. Szeretjük ízgazdagságáért a konyhában és deviáns virágaiért a kertben. Irodalmi adatok szerint a hagyma őse Iránból származik, már i.e. 8.000 tájékán termesztették, sikerét bizonyítja kultúrákon átívelő legalább 10.000 éves múltja!
Hozzávalók: paprika, túró vagy sajt szeletek, tojás, zsemlemorzsa, liszt, szezámmag, só, bors.
Sajnos számomra nem is vonzóak ezek a nem természetesn színű gyümölcsök, magról való nevelésük az alapfajénál biztos, hogy több szakértelemt és odafigyelést igényel, ezért én nem javasolnám a próbálkozást. A megbízható, hazai klímán már bizonyított fajtákkal sokkal nagyobb sikerélményünk lehet, használatuk a mai szélsőséges időjárási körlümények között még inkább indokolt. Nemzeti érdekünk a magyar gyümölcsfajták védelme Új csemetekert az ősi fajtákból
Kedves Érdeklődő! Viszonylag kevés lomblevelű és kifejezetten virágzó örökzöld él meg nálunk, ezek közül a leginkább fagytűrők pl. a Prunus laurocerasus (babérmeggy), Photinia fraseri (Korallberkenye) és az Euonymus japonicus (Japán kecskerágó). Ezek fajtái ügyes tervezéssel nagyon változatos formájú és színű kompozíciót alkothatnak, bár viráguk kevéssé jelentős, inkább lombjukkal díszítenek. Üdvözlettel, A Stipa csapata Tuja helyett - lomblevelű örökzöldek Örökzöld virágzó cserjékkel dobd fel a kerted Az alábbi növényekből is válogathat, de nagyobb odafigyelét igényelnek: Zombi muskátli helyett 99 törpe örökzöld a balkonládában!
Üdvözlöm! A fácska Buxus Harlandii névre hallgat. Nyáron kültéren, félárnyékban tartható. Ősszel a fagyok beállta előtt lakásba, védett helyre kell vinni. Télen 15-20 fokon kell tartani, melegebb helyiségben nem szeret lenni. Tápoldat tavasz- nyár - ősz: kéthetente 1 alkalommal. Télen 3 hetente 1 alkalommal bonsai tápoldattal. Öntözésről itt olvashat: http://www.hirthbonsai.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=92 Metszés: http://www.hirthbonsai.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=82:buxus-harlandii-bonsai-metszese&catid=37:otletek&Itemid=126 Hirth János
A sugáraráliát megtámadta a pajzstetű. Ha van türelme, érdemes fogkefével lemosni/vakarni egyenként a leveleket és a pajzstetveket, majd befújni pajzstetű írtó növényvédő szerrel. Gazdaboltokban, barkács áruházakban kaphatóak kisebb kiszerelésben kifejezetten szobanövényekre alkalmazható permetek.
Mocsári hibiszkusz teleltetése Mindenképpen fagymentes, világos helyen, de nem fűtött szobában teleltesse magoncait! Ez lehet egy világos pinceablak, vagy fűtetlen, világos előszoba. Vigyázzon, hogy ne száradjon ki a növény, de túllocsolni sem szabad. Tavasszal csak május végén, a fagyok után ültesse ki. Az idősebb mocsári hibiszkusz tövek is fagyvédelmet igényelnek télen. A kertbe kiültetett növényeket ősszel vágjuk vissza kb. 10 cm magasságig, majd a téli hónapokra takarjuk le. Hajtásai ősszel elszáradnak, a visszavágott hajtások elfagynak, de ha megfelelően takartuk, akkor a tavasz második felében újra kihajtanak. Bővebb információt talál alábbi cikkeiknben: A mocsári hibiszkusz helye a kertben Téli takarás a fagyérzékeny növényeknek