3471. Újra itt a Hortus Hungaricus!
Magyarország legnagyobb kertészeti kiállítása nyitja meg kapuit szeptember 23-án, pénteken a SYMA csarnokban. A Hortus Hungaricus idén 18. alkalommal kerül megrendezésre.
Magyarország legnagyobb kertészeti kiállítása nyitja meg kapuit szeptember 23-án, pénteken a SYMA csarnokban. A Hortus Hungaricus idén 18. alkalommal kerül megrendezésre.
A Virágzó Zugló 2011 Programja egyre nagyobb elismerésnek örvend. Ez nem is csoda, hiszen a felújított és megszépített utcafrontokban nem csak az ott lakók gyönyörködhetnek, hanem a mindenki, aki elhalad mellettük. Köszönet a munkákban résztvevőknek!
Palacsinta tészta: 25 dkg liszt, 4 tojás, 4 dl tej, 2 evőkanálnyi olaj, 1 késhegynyi só. Töltelék: 3 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 csokor kapor, 1 evőkanálnyi cukor, 2 evőkanálnyi vörös bor, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors.
A tiszafa (Taxus baccata) akár 2000 évig is élhet, és 12-15 méter magasra is megnőhet. Erőteljes, széles, kúpos koronája van, a lombja egészen sötétzöld, a törzse rövid, sima, vagy hosszanti irányban tagolt, kérge vékony lapokban, pikkelyekben hámlik.
A Virágzó Zugló 2011 utcafront szépítési programja ezúttal a Királyhida utca 1. szám alá látogatott el. Lássuk, mi is történt augusztus 11-én.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.