Készítsünk gombás-vöröshagymás palacsintát - piaci árak

Készítsünk gombás-vöröshagymás palacsintát - piaci árak
Palacsinta tészta: 25 dkg liszt, 4 tojás, 4 dl tej, 2 evőkanálnyi olaj, 1 késhegynyi só. Töltelék: 3 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 csokor kapor, 1 evőkanálnyi cukor, 2 evőkanálnyi vörös bor, 1 evőkanál olívaolaj, só, bors.

A gombás-vöröshagymás palacsinta elkészítése

 

  • Megszitáljuk a lisztet egy tálba, majd sorra hozzáadjuk a felvert tojásokat, a tejet, az olajat és a sót. Addig kavarjuk még egy homogén masszát kapunk, majd 30 percig hűvös helyen tároljuk.
  • Elkészítjük a tölteléket: megtisztítjuk a hagymát és karikákra vágjuk. Megtisztítjuk és megmossuk a gombát, majd apró szeletkékre vágjuk.
  • A boros-cukros olajban mindent jól megpárolunk. Mikor a gombából keletkezett lé teljesen elpárolgott, megszórjuk az apróra vágott kaporral, sóval és borssal. Hagyjuk kihűlni.
  • A hidegen tárolt masszából palacsintát sütünk és megtöltjük a gombás töltelékkel.

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 35. hét


belfoldi-35

kulfoldi-35

lilahagyma

voroshagyma

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.

értékelés