3536. Így kell diós rudacskákat készíteni - piaci árak
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg méz, 2 tojás, 25 dkg liszt, 25 dkg dió, 1 kiskafahéj.
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 6 dkg méz, 2 tojás, 25 dkg liszt, 25 dkg dió, 1 kiskafahéj.
Új vécét szeretnél? Bemutatunk néhány, a hagyományos angol fehér vécétől eltérő, ám igazán hajmeresztő modellt.
"A legjobb eredményt adó növényi szívszer a galagonya". Ezt írja Dr. Oláh Andor "A természet patikája" c. könyvében. Ismerteti továbbá a galagonya hatóanyagainak a szívműködést kedvezően befolyásoló hatásait: javítja a szív koszorús ereiben a véráramlást, véd az angina pectoris (szívgörcs, szívnyomás) ellen.
Kik azok, akik a vacsora mellé szolgálják nekünk a száraz vöröset vagy a félédes fehéret? A borászok azok, akiknek nem egy első csókot, sok kellemes beszélgetést és megannyi felejthetetlen kulináris pillanatot köszönhetünk.
Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezik meg 2011. október 14-16. között a Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivált a Nagyerdőn, ahol három napon keresztül a minőségi ételek és italok mellett koncertek és a Dumaszínház humoristái is várják a közönséget.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.