3601. Így készül a rántott brokkoli - piaci árak
Hozzávalók: brokkoli, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, zsemlemorzsa, só, delikát, bors.
Hozzávalók: brokkoli, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, zsemlemorzsa, só, delikát, bors.
Egy fa értékét nehéz pontosan meghatározni. Annyit persze meg lehet becsülni, hogy hány köbméternyi a fatörzs, mennyi a hasznosítható faanyag benne, de azt már aligha lehet számba venni, mennyi oxigént termel egy terebélyes fa, mennyi port köt meg, és különösen azt, hogy mekkora az esztétikai értéke.
Ültetés előtt mindig ajánlott megbizonyosodni az ültetendő fa majdani méreteivel, alakjával, különben könnyen a "fejünkre nőhetnek". A következőkben a legismertebb fenyőfélék jellemzőit mutatjuk be, ami segítségünkre lehet, ha fenyőt szeretnénk vásárolni kertünkbe.
A tél közeledtével egyre nehezebb friss zöldséghez hozzájutni, ezért nagyon meg kell becsülnünk azt a keveset is, ami van. Az egyik ilyen hálás zöldség a póréhagyma (Allium porrum), amely ideális a késő őszi-téli időszakra.
Gondoljuk át, mit szeretnénk, és mit tudunk elérni kertünkben a zöldtrágyázással, és pontosan tervezzük meg az ehhez szükséges munkákat a kert minden egyes területére. A következő zöldtrágyázási naptár segíthet a kertünk zöldtrágyázásában.
3 az 1-ben könyvet nem igazán tudok Önnek ajánlani. A Cser Kiadó témakörönként megjelentetett jól használható könyveket, ezeket tudnám javasolni. <p>Lombos fák, cserjék címmel pedig a Botanika kiadó jelentetett meg 4. kiadásban az új fajták leírásával bővített könyvet.
A tulipánok és sok más hagymás növénynél fontos, hogy 2-3 évente elvirágzás után vegyük fel hagymáikat a földből, szárítsuk ki, és hűvös helyen ´nyaraltassuk´, majd ősszel ültessük el őket. A következő évben ismét teljes pompával fognak virítani.
A borókaféléket a magvetésen kívül őszi hidegágyi vagy téli üvegházi duványozással lehet szaporítani. Tavasszal is lehetséges a szaporítás: áprilisban-májusban a friss hajtásról szedett dugvány még ugyanabban az évben meggyökeresedhet. A rosszul szaporodó fajtákat üvegházakban oltják.
A közönséges dió meleg- és fényigényes. Mélyrétegű, tápdús nem túl nedves talajt kedvel. Az átültetést és a metszést rosszúl tűri. Amennyiben több környezeti elvárásában is hiányt szenved, könnyen előfordul, hogy nem fejlődik rendesen.
Valószínű a diófáját a dió gnomóniás betegsége támadta meg, amely 3-4 mm-es barna szegélyű foltok megjelenésével kezdődik, amelyek később felfedezhetők lesznek a hajtásokon majd a gyümölcs húsán(zöld külső burkán) is.<p> A fertőzési források a lehullott levelek, ezért is érdemes ezt ősszel elégetni. Ha ez elmarad, az eredményes védekezéhez a lombot fertőtleníteni kell, lombhullás után DNOC, benomil vagy tiofanát-metil hatóanyag-tartalmú szerekkel kell permetezni.