3601. Így készül a rántott brokkoli - piaci árak
Hozzávalók: brokkoli, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, zsemlemorzsa, só, delikát, bors.
Hozzávalók: brokkoli, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, zsemlemorzsa, só, delikát, bors.
Egy fa értékét nehéz pontosan meghatározni. Annyit persze meg lehet becsülni, hogy hány köbméternyi a fatörzs, mennyi a hasznosítható faanyag benne, de azt már aligha lehet számba venni, mennyi oxigént termel egy terebélyes fa, mennyi port köt meg, és különösen azt, hogy mekkora az esztétikai értéke.
Ültetés előtt mindig ajánlott megbizonyosodni az ültetendő fa majdani méreteivel, alakjával, különben könnyen a "fejünkre nőhetnek". A következőkben a legismertebb fenyőfélék jellemzőit mutatjuk be, ami segítségünkre lehet, ha fenyőt szeretnénk vásárolni kertünkbe.
A tél közeledtével egyre nehezebb friss zöldséghez hozzájutni, ezért nagyon meg kell becsülnünk azt a keveset is, ami van. Az egyik ilyen hálás zöldség a póréhagyma (Allium porrum), amely ideális a késő őszi-téli időszakra.
Gondoljuk át, mit szeretnénk, és mit tudunk elérni kertünkben a zöldtrágyázással, és pontosan tervezzük meg az ehhez szükséges munkákat a kert minden egyes területére. A következő zöldtrágyázási naptár segíthet a kertünk zöldtrágyázásában.
A lombhullató loncfajok többsége fás vagy zölddugványról a nyár elejétől, ősszig szaporítható, az örökzöld fajok nyárvégi félfás dugványról gyökereztethető. egyes fajokat, melyek nehezen gyökeresednek magvetéssel szaporítanak.
A követekező cikk az idei évben járványszerűen elszaporodó fitoftóra gomba kártételéről szól. Valószínű, ez okozhatja az Ön kertjében is a gondot.
Amennyiben virágzó növényre gondol akkor erre legmegfelelőbb a különböző színű árvácskák vagy az utóbbi években egyre divatosabbá váló díszkáposzta. Nagyobb ládában a kisebb örökzöldek is átvészelik a telet, főleg ha a ládáját valamivel kívülről bebugyoláljuk, s így a téli nagy minuszok sem járják át teljesen a földet.
A lopótök akkor szedhető, amikor héja megvastagszik és kisárgul, szára kemény és barna lesz. Legajánlatosabb az első fagyokig a növényen hagyni, majd néhány centis szárral leszedni. Ezután meg kell mosni, majd huzatos, aránylag meleg helyen ki kell szárítani.
Amennyiben egészségesek, természetesen felhasználhatók, csak a gyorsabb lebomlás érdekében érdemes feldarabolni a megfásodott ágakat.