3601. Így készül a rántott brokkoli - piaci árak
Hozzávalók: brokkoli, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, zsemlemorzsa, só, delikát, bors.
Hozzávalók: brokkoli, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, zsemlemorzsa, só, delikát, bors.
Egy fa értékét nehéz pontosan meghatározni. Annyit persze meg lehet becsülni, hogy hány köbméternyi a fatörzs, mennyi a hasznosítható faanyag benne, de azt már aligha lehet számba venni, mennyi oxigént termel egy terebélyes fa, mennyi port köt meg, és különösen azt, hogy mekkora az esztétikai értéke.
Ültetés előtt mindig ajánlott megbizonyosodni az ültetendő fa majdani méreteivel, alakjával, különben könnyen a "fejünkre nőhetnek". A következőkben a legismertebb fenyőfélék jellemzőit mutatjuk be, ami segítségünkre lehet, ha fenyőt szeretnénk vásárolni kertünkbe.
A tél közeledtével egyre nehezebb friss zöldséghez hozzájutni, ezért nagyon meg kell becsülnünk azt a keveset is, ami van. Az egyik ilyen hálás zöldség a póréhagyma (Allium porrum), amely ideális a késő őszi-téli időszakra.
Gondoljuk át, mit szeretnénk, és mit tudunk elérni kertünkben a zöldtrágyázással, és pontosan tervezzük meg az ehhez szükséges munkákat a kert minden egyes területére. A következő zöldtrágyázási naptár segíthet a kertünk zöldtrágyázásában.
Egy kicsit valóban késő van, de szerintem még nyugodtan elültethet a hétvégén néhány krókusz, tulipán, nárcisz hagymát. A mostani kellemes időjárás pont alkalmas erre. <p> Ha a tavasznál korábban virágzó hagymásokat szeretne, akkor a következő cikket ajánlom:
Próbáljon meg kerti címtárunk tagjai közül árajánlatot kérni, ezt megteheti a következő címen: <p>http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
Bár most nincs itt az átültetési szezon, de ilyen esetben érdemes átültetni a növényt és megszabadítani a lakótársaktól. A föld nagy részét el kell távolítani, óvatosan, hogy a gyökeres minél kevésbé sérüljenek.
A póráhagyma magvetésének fő szezonja a március, a telet inkább csak a téli fajták (pl. Tétényi áttelelő, Carentan, Platina) vészelik át biztonságosan. Ha ilyet ültetett, nyugodtan maradhat a földben. A magszárképződést a 4-8 hétig tartó 4-6 °C-os hőmérséklet váltja ki. Ha kellően megvastagodott, folyamatosan fogyasztható.
Ha nagyméretű dézsáról van szó, ami akár a minusz 20 fokban sem fagy át teljesen, akkor nyugodtan kinn hagyható a szabadban. Ha kicsi cserépben van a szamóca, érdemesebb fagymentes, de hűvös, világos helyre vinni a növényt, és ritkább öntözéssel ott átteleltetni.