366. Most ha nem figyelsz, az egész gyümölcstermést elviheti a monília!
Már virágoznak a gyümölcsfák, de bizony ha nem figyelünk oda, akkor az egész termést elviheti a monília. Ezek a gyümölcsfák vannak a legnagyobb veszélyben!
Már virágoznak a gyümölcsfák, de bizony ha nem figyelünk oda, akkor az egész termést elviheti a monília. Ezek a gyümölcsfák vannak a legnagyobb veszélyben!
Oké, hogy egészséges a fokhagyma, csak nehogy valaki szívinfarktust kapjon, mikor meglátja az árát.
Múlt heti zöldség-gyümölcs árakat mutatunk. Kiemeltük a zeller elmúlt években tapasztalt áringadozását.
A szomszéd kertje mindig zöldebb? De csak, amíg nem látogat el Ön is az első magyar kertészeti és környezetvédelmi kiállításra!
Ármustra Budapest, Debrecen és Kecskemét piacain, az Auchan, a Cora és a CBA áruházakban.
Nem érdemes addig várni, a februárban megmetszett hibiszkusz dúsabb bokrosodásra készteti a növényt. Tavasszal érdemes átültetni, majd májustól rendszeresen locsolni, trágyázni és világos helyre állítani. Ha ezeket biztosítjuk akár egész nyáron át virágozni fog.
A növény: Sávos dracéna (Dracaena deremensis). A sávos bunkóliliomnál leírt ujaldonságok rá is vonatkoznak, de annál valamivel ellenállóbb fajta.
A hó súlya alatt sok örökzöld bokor és fa ágai lerepednek, letörnek, ezért a rájuk nehezedő szilárd halmazállapotú csapadéktól meg kell szabadítani őket. Ez történhet rázogatással vagy seprővel ütögetéssel. Ha az örökzöldek alatt a hó felhalmozódik és az enyhébb idők beálltával a talajba szívódik, az segíti a növények tavaszi vízellátását. Veszélyes az ónos esők nyomán kialakult jégpáncél, amely megakadályozza az örökzöldek lélegzését; ezt gondosan és minél előbb le kell veregetni a fenyők, a tiszafák, a tuják felületéről.
Márciusban messe vissza a fácskát. A csúcs alatti rügyek ki fognak hajtani és belőlük oldalágak alakíthatóak ki. A cserepes növényt májusban állítsa a szabadba, napos, széltől védett helyre. Itt nyaralhat öntözés és táplálás mellett szeptember végéig, amikor védett, fagymentes téli szállásra kell vinni.
Azt, amely két, vagy több fajtájú, évjáratú must, ill. borházasítása útján keletkezik és benne speciális íz,-illat és zamatanyagok alakulnak ki. Ilyen többek között a bikavér is.